Kosovo torna a pressionar perquè l’admetin a Eurovisió

Nou intent de Kosovo per ser admès a Eurovisió; ara, a tan sols 5 dies de l’Assemblea General que la Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha de fer a Tirana entre el 28 i el 30 de juny. Mentor Shala, director general de la cadena pública RTK, es va reunir recentment a Ginebra amb el president d’Eurovisió, Jean Paul Philippot, per tan d’exposar-li els arguments favorables a l’admissió del país en la xarxa internacional. Segons Shala, Philippot li va garantir que s’involucraria personalment en aquest tema, tot i que la premsa albanesa ja ha avançat que Sèrbia i Bòsnia Hercegovina es neguen a acceptar l’admissió del petit país en l’organisme. Kosovo ha participat un cop en un esdeveniment cultural organitzat per Eurovisió; va ser al 2011, en el Festival per a Joves Músics. En aquella ocasió, Kosovo va formar part de la llista de participants perquè va ser convidat expressament per Eurovisió, com és el cas d’Austràlia al Festival mare de l’organització. I és que, per ser acceptat com a membre de l’UER, els països han de formar part del Consell d’Europa o de la Unió Internacional de Telecomunicacions, requisits que de moment no acompleix Kosovo. Tot i això, Kosovo continua traient el cap en el circuit d’esdeveniments internacionals; aquests dies, per exemple, i per primer cop en la seva història, la delegació olímpica de Kosovo ha debutat en els Jocs del Mediterrani, que s’estan fent a Tarragona.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »