Un portaveu oficial reconeix que Tel Aviv és l’única candidatura factible per acollir Eurovisió

Tel Aviv és l’única ciutat que reuneix tots els requisits per organitzar el Festival d’Eurovisió. Ho ha dit un portaveu del Ministeri de Finances d’Israel, segons informa el diari Haaretz. Segons la mateixa informació, Jerusalem hauria renunciat a ser la seu del certamen ja que els recintes amb què comptava per poder acollir Eurovisió no estaran disponibles el pròxim mes de maig: el Pais Arena l’ocupa un equip d’hoquei, que no accepta traslladar la seva seu en plena temporada de Lliga, mentre que el Teddy Stadium no disposa de coberta i per fer-hi les obres, els quatre equips que l’utilitzen també haurien d’utilitzar un altre camp de joc amb la temporada en dansa. D’aquesta manera, i segons el portaveu ministerial, Tel Aviv, en aquests moments, és la millor candidatura. El recinte idoni, en el seu cas, seria el Pavelló 2 de la Fira de Mostres; un espai de 50.000 metres quadrats i 20 metres d’alçada. A la coberta, que ofereix  vistes panoràmiques de tota la ciutat, també s’hi poden organitzar esdeveniments a l’aire lliure. El pavelló Menora Mevtachim queda fora de la cursa per acollir el certamen, segons Haaretz, ja que és un estadi obert i caldria construir-hi una coberta.

Tel Aviv, ciutat que no generaria cap malestar internacional per la seva tria, disposa d’aeroport internacional i és coneguda pel seu ambient liberal i obertament gayfriendly, acollint un dels Gay Prides més importants de la regió. En l’àmbit musical, la ciutat organitza tradicionalment l’Israel Calling, una de les preparties habituals del circuit eurovisiu. Segons la informació del diari israelià, Eilat cau de la cursa per organitzar el Festival ja que no disposa de cap recinte apropiat i no té a la vora cap aeroport internacional, mentre que a Haifa també caldria construir una coberta per al Sammy Ofer Stadium. Haaretz afegeix en la seva peça que el canal públic de televisió KAN continua negociant amb el Govern d’Israel la dotació pressupostària del Festival de l’any que ve, que podria oscil·lar entre els 14 i els 19 milions d’euros.

(Foto: Secret Tel Aviv)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »