Un jaciment arqueològic enmig d’un desert s’afegeix a la cursa per organitzar Eurovisió’19

Muntatge de l’escenari per a l’Òpera d’Israel

Les ruines arqueològiques de Masada s’apunten a la cursa per intentar acollir el Festival d’Eurovisió! Ho ha fet públic Dov Litvinoff, màxima autoritat de l’administració local. El recinte de Masada,  situat al cim d’una muntanya enmig del desert de Judea i molt a la vora del Mar Mort, es va començar a construir al 37 abans de Crist. Actualment és un recinte arqueològic amb restes de palaus i fortificacions. Va ser escenari de la Guerra Judeu-Romana de l’any 66 després de Crist, on la població local va cometre un suicidi col·lectiu en veure que la seva derrota era imminent. Per això, el lloc ha esdevingut una icona del nacionalisme jueu. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat al 2001 i és una de les principals destinacions turístiques d’Israel. Litvinoff argumenta que el recinte ja ha acollit muntatges de l’Òpera d’Israel i un macroconcert de David Guetta, amb més de 20.000 assistents, tot i que caldria construir una coberta i grades per adecuar-lo als requisits d’Eurovisió. A la zona hi ha unes 4500 habitacions. Litvinoff, a més, diu que Jerusalem és a una hora en cotxe i que, cas que els escollissin per organitzar el Festival, prepararien línies d’autobús per connectar amb la Ciutat Santa. La candidatura de Masada també es basa en el missatge naturalista que llançaria al món, com és el de salvar el Mar Mort de la seva destrucció, ja que s’està assecant a un ritme que ha començat a alarmar diverses organitzacions mediambientalistes.

 

(Fotos: Ilpost.it i Gil Travel Blog)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »