Israel paralitza la reconversió de la televisió pública per poder organitzar Eurovisió 2019

El Govern de Benjamin Netanyahu ha aturat la reconversió de la seva televisió pública per no perdre els drets d’organitzar el Festival d’Eurovisió de 2019. La decisió es va prendre després d’una reunió del primer ministre amb els ministres de Comunicacions, Turisme i Cultura i Esports del seu gabinet. D’aquesta manera, en una votació feta avui a l’Assemblea General de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), que s’està celebrant aquests dies a Tirana, s’ha decidit de manera unànime prorrogar fins a desembre la condició de membre interí de la cadena pública de televisió d’Israel (KAN). Serà a finals d’any quan l’UER votarà de nou per decidir si accepta definitivament a KAN com a membre de l’organisme.

Netanyahu pretén dur a terme una reconversió que podria significar l’expulsió definitiva de KAN de l’UER: crear un canal específic de notícies i un altre que emeti tan sols programes d’entreteniment. Segons ha precisat de nou avui l’UER, una de “les tasques bàsiques dels organismes públics de radiodifusió” és l’emissió de notícies en el marc d’una programació generalista que inclogui espais de tota mena. Així, Eurovisió no contempla que els seus membres separin els programes informatius de les seves graelles. Mentrestant, l’UER garanteix a KAN tots els drets i obligacions de qualsevol membre de l’organització. La llei de reconversió del sistema públic de televisió que pretén tirar endavant el Govern d’Israel també està paralitzada en aquests moments perquè el gabinet jurídic de la cadena la va recórrer al Tribunal Superior de Justícia un cop va ser votada favorablement el passat mes de maig al Parlament d’Israel.

(Foto: The Times of Israel)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »