Eurovisió decidirà al desembre sobre l’ingrés de Kosovo

De moment no, però se’n tornarà a parlar al desembre. Acaba l’Assemblea General de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), que s’ha celebrat aquests dies a Tirana, amb el compromís de continuar el “diàleg constructiu” entre Eurovisió i l’RTK, la cadena pública de televisió de Kosovo. I en una nova reunió d’alt nivell de l’organisme internacional d’aquí a mig any es decidirà si procedeix acceptar la candidatura del petit país balcànic a formar part de la xarxa. Si Kosovo acabés ingressant a Eurovisió, tot indica que l’RTK demanarà poder participar al Festival de 2019. Tot i això, i a dia d’avui, la cadena no reuneix els requisits imprescindibles per ser acceptada al club eurovisiu: ser membre de la Unió Internacional de Telecomunicacions o bé que el país formi part del Consell d’Europa. La relació de Kosovo amb el Consell d’Europa es va iniciar formalment al 2013. D’aquell primer contacte en varen néixer diverses línies de cooperació amb què el Consell pretén activar programes que permetin a Kosovo desenvolupar una estructura estatal en base a barems europeus, com per exemple en el sistema penitenciari, el judicial, l’educatiu i la relació amb els mitjans de comunicació. Per una altra banda, l’Assemblea General de l’UER va triar Tony Hall, fins ara director general de la BBC, com a nou president de l’organisme, en substitució de Jean-Paul Philippot. La francesa Delphine Ernotte, que ha estat fins a l’actualitat presidenta de France Télévisions, ocuparà la vicepresidència de l’organisme internacional.

(Foto: EBU)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »