Crítica de Geòrgia: Nina Sublatti, ‘Warrior’

Al gener va complir 20 anys. La seva carrera com a cantant és molt curta; de fet, va començar com a model un pèl abans. Al 2013 es va proclamar guanyadora de l”Idol‘ emès per la televisió del seu país i l’any passat va llançar el seu primer treball discogràfic, ‘Dare to be Nina Sublatti‘, que va ser tot un rècord de vendes a Geòrgia. Competirà a Viena amb ‘Warrior‘ un tema composat per ella mateixa en 3 hores, revisat en darrera instància pel suec Thomas G:sson. Tracta de la lluita de les dones: ‘Encara duc clavat a la meva ment que he estat en perill massa temps. Sóc una guerrera!“. A la final nacional va derrotar 4 rivals més.

1

Nina Sublatti cantarà ‘Warrior’ (Foto: Levan Leko Chkonia-GPB)

stock-footage-creased-textured-georgia-flag-in-slow-motion-with-visible-wrinkles-and-seams

GEÒRGIA

Nina Sublatti, ‘Warrior

Autors: Nina Sublatti i Thomas G:sson

https://www.youtube.com/watch?v=RZrRQSI_pcQ

1304582054356

LUCÍA PÉREZ, cantant

Personalment, la prosposta de Geòrgia no m’agrada. Ni la cançó ni la intèrpret. Més del mateix!… Noia guerrera i cridanera!

 

 

JES-C3-9AS1

JESÚS ACEBEDO, compositor i pianista

Nina Sublatti és la compositora i intèrpret de ‘Warrior‘, aspecte que sempre valoro positivament doncs crec que la persona que ha composat un tema és la que millor pot transmetre, creure i defensar el que ha creat. Però és que a més ens trobem davant d’una gran cançó; enèrgica i forta i amb un cert component fosc i místic que al meu parer la fa encara més interessant.

Nina Sublatti sap aprofitar el seu carisma i lluir la seva gran potència vocal, que es veu reforçada per una percusió molt marcada. ‘Warrior‘ és un molt bon tema i que per tant podria funcionar perfectament tant a nivell acústic com amb una gran producció al darrere.

Una cançó que sap mantenir la tensió en el seu punt just durant els 3 minuts que dura. Tot i que penso que tot el tema destaca per la seva gran qualitat, cal fer una menció al pont, amb unes harmonies i unes transicions molt interessants i ben resoltes. En definitiva, per a mi, una de les millors candidatures.

Nuno

NUNO VALÉRIO, compositor

Una de les guerreres d’aquest any! Pot agradar-te o no, perquè és una cançó normaleta. A mi m’agrada, però li canviaria la part del dub step i el posaria més ètnic. Segur que aquest tema tindrà alteracions. La veu de la Nina sona una mica forçada, però en el camí cap a Viena tindrà temps de corregir alguna cosa, i ho farà.

 

 

11003293_10153007722270751_1767127629_o

DESIRÉE VAN DE VELDE, eurofan

Per a mi, la cançó de Geòrgia d’aquest any és el típic exemple de per què una cançó en anglès no és automàticament bona. Amb una gramàtica molt pobra i una lletra que probablement ni l’autora sap què significa, o és que potser no ha aconseguit transmetre el que ella volia. Musical i vocalment, la candidatura no és tan dolenta; és més, en diverses ocasions Nina Sublatti ja ha mostrat ser una cantant molt capaç de defensar la cançó i segurament hi haurà un altre directe espectacular a Eurovisió. Però aquesta lletra… em desvia de la cançó, i crec que és una llàstima que ningú hagi suggerit a la Nina que podria canviar-la.

Meri MERI PICART, periodista musical

No està gens malament la proposta de Nina Sublatti. En principi, la producció és molt moderna. Estructura bona i cançó que podria estar sonant perfectament en els circuits comercials del moment, cantada per les girlpower de torn. Ella pot ser també una bona carta per jugar, ja que té una mena de mix entre Ruslana i Loreen. Ensumo posada en escena espectacular després de veure el videoclip…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »