La televisió d’Israel reclama al Govern que transfereixi immediatament els 12 milions de garantia per organitzar Eurovisió

Data límit, 1 d’agost. La televisió pública d’Israel ha enviat una carta al Ministeri de Finances reclamant que transfereixi al compte de la Unió Europea de Radiodifusió els 12 milions que la xarxa internacional reclama com a garantia de què el país es farà càrec d’organitzar el Festival de 2019. Si no ho fa, afegeix la carta, es posarien en perill els drets d’Israel d’acollir el certamen de l’any que vé. Per una altra banda, la cadena i Eurovisió han fet oficial que s’ha rebut tres candidatures per organitzar el show; Tel Aviv, Jerusalem i Eilat. Tel Aviv proposa el Pavelló 2 de la Fira de Mostres, el més nou de tots els que configuren aquest espai, acabat de construir al 2015 i que ja ha acollit diversos concerts i, més recentment, els Europeus de Judo, enguany. En total, el pavelló podria donar cabuda a 10.000 espectadors. Jerusalem, per la seva banda, ha proposat el Pais Arena, un pavelló multiusos cobert, finalitzat al 2014 i on els israelians hi podrien donar cabuda a 11.200 espectadors. La ciutat, però, encara no ha resolt el dubte de si acceptarien el programa de treball inflexible del Festival, i que implicaria trencar el sàbat, el descans obligat dels jueus, que va de divendres a la nit fins a dissabte al vespre. Una portaveu de l’Ajuntament de Jerusalem ha assegurat a la premsa local que el tema del sàbat afecta tot Israel, i només a Jerusalem, i que arribat el cas, ja en discutirien els detalls amb Eurovisió. Eilat, per la seva banda, sembla gairebé del tot descartada de la cursa per organitzar Eurovisió, ja que no disposa de cap recinte cobert; la candidatura passa per construir un complex efímer al port de la ciutat per a 10.000 espectadors.

(Foto Tel Aviv: Aurora Israel)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »