La segona part de ‘Mamma Mia’ incorpora una nova versió del ‘Waterloo’

Aquest cop, no té el protagonisme que els productors li varen atorgar en la primera part, estrenada al 2008. Si en aquella ocasió ‘Waterloo‘ servia per posar punt final a la pel·lícula, amb una interpretació feta per tots els protagonistes del film, encapçalats per Meryl Streep i les seves companyes del grup Dynamos amb qui el seu personatge cantava de jove, en la seqüela que tot just s’acaba d’estrenar, titulada ‘Mamma Mia. Here we go again!’, el tema guanyador del Festival d’Eurovisió 1974 s’interpreta en la primera meitat de la pel·lícula. Tal com passa en la totalitat de la producció, la lletra de la peça serveix per il·lustrar moments concrets de la trama. En aquest cas, el ‘Waterloo‘ d’Abba reforça l’intent de seducció que Harry Bright fa a la jove Donna, que tot just acaba de començar la seva aventura europea. El personatge de Donna, interpretat per Lily James, es troba a París, on fa parada abans de fer cap a la paradisíaca illa grega de Kalokairi, on acabarà muntant la seva pròpia fonda. A França, però, la Donna coneix en Harry, paper interpretat per Hugh Skinner. En Harry sap que la Donna s’hi estarà molt poc, a París. I la vol seduir costi el que costi. Sopant, el mateix dia que es coneixen, en Harry li interpreta el ‘Waterloo‘ on trobem els cambrers i les cambreres vestits com Napoleó. De fet, a tocar del faristol on el cap de la sala va rebent els nous arribats per entaular-los, hi ha un bust del militar.

En el transcurs de la primera tornada, Harry Bright canten i ballen junts, però a mesura que avança la interpretació del tema, la resta de clients s’afegeixen al ball, en una escena dirigida per Martin Koch. Hi apareix, ballant, fins i tot una dona en cadira de rodes. Cap al final del número, trobem Benny Anderson tocant el piano. És un dels dos cameos dels membres d’Abba, ja que prèviament hem vist Björn Ulvaeus fent de catedràtic, assistint a la graducació de Donna i la resta de companys i companyes de la seva promoció. La versió de ‘Waterloo‘ que escoltem en aquesta segona part de ‘Mamma Mia‘ és nova; en ella, entre el primer i el segon cop que escoltem la tornada hi ha un pont musical, i no pas estrofa, que és tal com vàrem conèixer la peça que va guanyar a Brighton al 1974. La pel·lícula, estrenada a finals del passat mes de juliol, ja ha recaptat més de 600 milions de dòlars en tot el món.

(Foto: Bustle)

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »