Tel Aviv s’ofereiex a cofinançar el Festival de 2019 mentre Eurovisió negocia amb Àustria

L’Ajuntament de Tel Aviv s’ha ofert a participar en el finançament del Festival d’Eurovisió 2019 perquè el país no perdi l’oportunitat d’organitzar el certamen. En concret, la proposta d’última hora feta per les autoritats municipals de la ciutat consisteix a pagar tota la despesa relacionada amb el recinte on se celebri el show, cosa que podria estalviar uns 5 milions d’euros a la televisió pública i a l’Estat. De pas, l’alcalde de Tel Aviv, Ron Huldai, ha criticat durament el govern de Benjamin Netanyahu per desentendre’s de la crida que està fent la televisió pública KAN respecte la manca de recursos econòmics que li impedeixen de dipositar els 12 milions d’euros que reclama Eurovisió en concepte de compromís d’acceptar l’organització del Festival.

La crisi, però, encara continua sense resoldre quan falten poc més de 12 hores perquè Israel comuniqui si renuncia o no a ser la seu de l’edició del Festival de l’any que ve. I és que Netanyahu ha amenaçat de clausurar la KAN si la cadena no paga els 12 milions de dipòsit. Tot i això, i segons la Premsa israeliana, Netanyahu no vol perdre l’oportunitat de fer campanya electoral aprofitant el prestigi que li donaria el fet que Israel organitzés un esdeveniment internacional de la magnitud del Festival d’Eurovisió; renunciar-hi amb l’ombra d’haver estat un dels possibles culpables d’aquesta mesura perjudicaria les seves aspiracions de cara a uns comicis que segons la Premsa local podrien tenir lloc al 2019.

D’altra banda, i segons especulen alguns periodistes israelians, Eurovisió estaria negociant ja amb la televisió d’Àustria perquè el Festival se celebrés en aquest país en cas que Israel renunciés avui mateix a exercir el seu dret d’organitzar-lo. Portaveus de l’organisme internacional han explicat al web Esctoday que “sempre hi ha un pla de contingència” per si un país decideix no organitzar el certamen. La Premsa israeliana especula també amb la possibilitat que Eurovisió encarregui novament a Portugal la tasca d’organitzar el show, tot i que Alemanya també ha començat a entrar en les travesses. Xipre sembla totalment descartat perquè no disposa d’un recinte apte per a un espectacle similar i per la manca de recursos econòmics.

(Foto: Zeedog)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »