La KAN demana un préstec i Israel garanteix que organitzarà Eurovisió 2019

In extremis! Israel organitzarà el Festival d’Eurovisió 2019 després que la cadena pública de televisió KAN hagi decidit sol·licitar un préstec d’11,8 milions d’euros per fer front al dipòsit de 12 milions que li reclama la Unió Europea de Radiodifusió (UER) en concepte de garantia i compromís que es faran càrrec d’organitzar el show de l’any que ve. L’Estat, per la seva banda, s’ha sortit amb la seva i finalment no aportarà ni un sol cèntim d’aquesta quantitat, però s’ha ofert com a avalador de l’Ens públic, a través del Ministeri de Finances. Avui finalitza el termini perquè la KAN faci efectiu el dipòsit al compte de l’UER, després de la pròrroga concedida per l’organisme internacional, perquè inicialment l’ingrés l’havien d’haver fer, com a molt tard, el dia 1 d’agost. De moment no hi ha hagut cap pronunciament oficial de la xarxa Eurovisió, que segons la Premsa israeliana ja estava negociant amb Àustria la possibilitat que aquest país es fes càrrec del Festival de 2019. Tot i això, i un cop feta pública la notícia sobre l’acord final que ha permès desbloquejar la crisi que ha enfrontat la KAN i el Govern de Benjamin Netanyahu, l’UER ha enviat un mail a la Premsa acreditada al Festival assegurant que continua treballant amb l’Ens públic d’Israel per escollir la seu de l’edició de 2019, afegint que “esperem dur notícies al respecte el pròxim mes de setembre“.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »