La Premsa espanyola es frega les mans amb la crisi entre la Kan i el Govern Netanyahu però n’obvia la solució

Grans titulars anunciant que Israel estava a punt de renunciar a organitzar el Festival d’Eurovisió de 2019, però quan finalment s’arriba a un acord, que permet solucionar la crisi, la notícia simplement desapareix. Aquest és el tractament més o menys general que la Premsa espanyola més important ha estat fent aquests darrers dies de la crisi generada entre el Govern de Benjamin Netanyahu i l’Ens públic de radiodifusió d’Israel, KAN, que ha estat a punt de traslladar el Festival de l’any que ve a un altre país. De fet, ni La Vanguardia, ni El Periódico, ni l’ABC ni Antena 3 no s’han fet ressò de les notícies d’aquest migdia, que indicaven que ambdues parts haurien arribat a un principi d’acord, mitjançant el qual la KAN demana un préstec per pagar el dipòsit de 12 milions d’euros requerit per Eurovisió amb l’aval del Ministeri de Finances. Els usuaris d’aquests mitjans, si no han llegit cap altre mitjà, s’han quedat amb la idea que passades les 00.00h, Eurovisió 2019 es farà a Àustria o a Portugal. Els lectors de La Vanguardia s’han quedat amb el titular pompós que informava que “Israel está a un paso de perder Eurovisión 2019“, gairebé calcal al del rotatiu madrileny ABC; “Israel, a un paso de perder Eurovisión 2019“. Antena 3 és un pèl més críptica, anunciant encara que “Eurovisión 2019 podría celebrarse en otro país y este tiene todas las papeletas“, referint-se a Àustria. El Periódico s’ha quedat encara més enrere, ja que la darrera notícia sobre el tema va ser escrita fa un parell de dies: “Un medio israelí asegura que Israel podría renunciar a la organización de Eurovisión 2019“.

En canvi, la Cadena COPE i Fórmula TV sí que s’han interessat per actualitzar la darrera hora del tema. El mitjà digital, però, no perd l’ocasió de generar inquietud entre els seus lectors amb un subtítol que juga amb el supòsit en què l’Estat hauria de fer-se càrrec de pagar el préstec sol·licitat per la KAN, com és el fet que el Festival no es pugués celebrar a Israel a causa de pressions internacionals, desastres naturals o guerres. Fórmula TV ven aquest supòsit com alguna cosa més que una clàusula amb un redactat tendenciós: “Los partidos políticos argumentan que puede haber situacions, como guerras o terremotos, que hagan que el certamen no se celebre en el país“.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »