Setze temes aspiren a representar Andorra a l’OGAE Song Contest 2018

Els socis i les sòcies d’OGAE Andorra han proposat 16 temes en la prèvia per escollir el representant del club en l’OGAE Song Contest 2018. Enguany s’estrena sistema d’elecció; les cançons candidates s’han dividit en dues semifinals. Ara, hi ha temps fins a les 20h de demà dilluns 20 d’agost per votar en cada semi; dues hores més tard, el Club donarà a conèixer els resultats i com queda la gran final. Enguany prenen part 28 clubs d’Ogae en una edició que organitzarà per primer cop Austràlia, després de la victòria de Dami Im l’any passat, amb el tema ‘Fighting for love’. Ogae Espanya ja ha triat la seva representant; es tracta de Lola Índigo amb el tema ‘Yo ya no quiero ná‘. La primera semifinal andorrana la configuren els següents temes:

Mareselva, ‘No vull ser normal

Mareselva és un quartet mallorquí creat al 2016 i que ja té un disc al mercat, ‘Poca broma‘. Sebastià Lladó n’és la veu, acompanyat de Guillem Contestí en alguns temes; ambdós toquen la guitarra, també. Completen la banda Sebastià Moragues a la bateria i Pere font, al baix.

Búhos, ‘Volcansi ‘L’estiu és llibertat’

Búhos són de Calafell i es varen formar al 2005. Fan el que ells anomenen com a ‘rock tropical’. Fins a 2014 es varen dedicar principalment a fer versions de cançons conegudes, però a partir d’aleshores comencen a interpretar temes propis. El seu album ‘Lluna plena’ va rebre el premi al Millor Disc Català de l’any 2016 i el premi Enderrock al millor videoclip. La banda l’integren Guillem Solé (veu), Jaume Nin (guitarra), Joan Blazquez (bateria), Pep Vila-Abadal (teclat), Joan Contreras ‘Puça’ (saxo), Klaus Stroink (trompeta) i Rai Benet (baix). Competeixen en aquesta semifinal amb un parell de temes; ‘Volcans‘ i ‘Estiu és llibertat‘.

Pèl de Gall, ‘Sa cançó de s’estiu’

El tema seleccionat forma part del tercer treball discogràfic de la banda, titolat ‘Totes ses deixades són perdudes‘.  Pèl de Gall és un quintet de Menorca format al 2008 i integrat per Francesc Pons, Ernest Martí, Sergio Bernhardt (bateria), Biel Janer (teclat) i Xavi Martí (baix).

Doctor Prats, ‘Caminem junts

El tema seleccionat forma part del ‘Venim de lluny‘, tercer treball discogràfic d’aquesta banda de Terrassa, que es va formar al 2015. Doctor Prats l’integren dues veus: Mark-e Riera, que també toca la guitarra, i Guillem Boltó, a qui sempre veiem dalt de l’escenari amb el trombó. Ramon Figueras és el trompeta, Miki Santamaria el baix, Víctor Martínez és el teclista, Oriol Cors el bateria i Josep Jaume Rey, la guitarra elèctrica. La banda es va presentar oficialment amb un concert a la Faktoria d’Arts de Terrassa. Des d’aleshores, ha trepitjat els escenaris del Canet Rock, les Festes de la Mercè de Barcelona i les de Sant Narcís de Girona. En el que queda de mes d’agost, el grup té programats diversos concerts a Móra d’Ebre, Cervera, Vilafranca del Penedès i Tortosa.

Joan Dausà, ‘La gran eufòria

És un dels artistes de més renom del panorama musical català del moment. Joan Dausà i la seva banda Els Tipus d’Interès varen començar a treballar junts al 2010. No va ser fins al 2012 que varen publicar el seu primer treball discogràfic, titulat ‘Jo mai, mai‘, que també dóna nom a un dels temes més emblemàtics de la banda. Dausà va rebre el Gaudí a la millor música original de 2014 per la banda sonora de la pel·lícula ‘Barcelona, nits d’estiu‘. ‘La gran eurofòria‘ està inclosa en el tercer disc del grup, publicat el passat mes d’abril amb el títol ‘Ara som gegants

Va!, ‘La Laura diu que no

‘La Laura va dir que no‘ va ser publicat el passat mes d’abril.  El grup barceloní va publicar l’any passat el seu primer treball discogràfic, que duia el títol ‘La pell no enganya’, que incloïa el tema ‘Vestit de flors‘, amb què va participar en l’última edició del festival Sona9.

Els Amics de les Arts, ‘El seu gran hit

Porten 12 anys en l’escena musical i acumulen ja diversos premis, entre els qual, tres discos d’or pels seus primers treballs discogràfics. El single ‘Ja no ens passa‘ del seu segon disc va arribar a ser el segon més venut de tot Espanya. ‘El seu gran hit’ és la pista número 10 del seu darrer album, el quart de la seva carrera, titulat ‘Un estrany al poder‘. D’aquí  final d’any, tenen programats tres concerts; el darrer, al novembre, serà al Palau de la Música Catalana de Barcelona. Els Amics de les Arts són Dani Alegret (veu i piano), Joan Enric Barceló (guitarra acústica i veu), Eduard Costa (xilòfon i veu) i Ferran Piqué (guitarra elèctrica i veu).

En la segona semifinal, han quedat enquadrades aquestes candidates:

Els Catarres, ‘Fins que arribi l’alba

Són Èric Vergés i Jan Riera, d’Argentona, i Roser Cruells, de Centelles. Ho varen petar al 2011 amb el seu tema ‘Jennifer‘, qu a dia d’avui és el video d’una cançó en català que acumula més visualitzacions a YouTube. Els seus primers treballs estaven disponibles únicament a través de la Xarxa, però després de l’èxit de ‘Jennifer‘ són contractats per fer diversos concerts arreu del país, fins que pubiquen, a finsals d’aquell mateix any, el seu primer disc. El tema seleccionat és la pista número 3 del seu darrer treball discogàfic, titulat ‘Tots els meus principis‘ i que ha estat publicat enguany.

Salvatge Cor, ‘Pel que fa al la-la-la de fer-se l’indi

Són els guanyadors del Premi Joventut del Festival Sona9 de 2017. L’any anterior, ja havien estat guardonats amb el premi Art Jove de Música Jove Contemporània. Són de Mallorca i es varen formar aviat farà cinc anys. El passat mes d’abril varen publicar el seu disc, titulat ‘Hi ha gent que entra dins la teva ànima i ja no en sortirà mai més‘. El quartet el formen Llorenç Romera (guitarra i veu), Leonardo Prieto (baix), Gabriel Abrines (guitarra) i Ferran Bellver (bateria).

 

Novembre Elèctric, ‘Tot i res

La peça s’inclou en el tercer treball discogràfic de la banda valenciana, titulada ‘Quart minvant‘ i que va ser publicat aquest passat mes de març. Novembre Elèctric va debutar al 2014. El seu primer album, l'”Intacte“, va rebre el Premi Ovidi al millor disc pop de l’any. El grup l’integren Yeray Calvo, que és l’autor de les peces de la banda, en posa i la veu i toca la guitarra acústica; Rodrigo Domínguez (teclats i guitarra), Sergio León (bateria), Bert Posada (guitarra elèctrica) i Adrián Díaz (baix).

El Petit de Cal Eril, ‘Som transparents’

Porta des de 2007 donant guerra dalt dels escenaris i ja ha publicat cinc treballs discogràfics. Es va donar a conèixer amb un disc autoeditat, ‘Per què es grillen les patates?‘, que va ser guardonat amb el premi a la creativitat de TR3SC al 2012. La cançó triada és la pista número 2 del seu darrer album, publicat enguany amb el títol ‘El disc triangular’. Barcelona, Girona, Maó i Ciutadella l’esperen abans no acabi el mes d’agost en diversos concerts.

Blaumut, ‘Vint-i-un botons’ i ‘Com a casa’

Varen començar al 2003 fent enregistraments casolans, amb Vassil Lambrinov i Xavi de la Iglesia experimentant amb diversos sons. No va ser fins al 2009 que varen trepitjar els escenaris per primer cop. Al 2011 signen amb Picap i enregistren el seu primer treball discogràfic. El ‘Pa amb oli i sal‘ els empeny cap a l’èxit definitiu, de manra que avui són una de les bandes de referència del panorama musical català. A més d’en Vasil (violí) i en Xavi (guitarra i veu), el grup el completen l’Oriol Aymat (violoncel), Manel Pedrós (bateria) i Manuel Kaprovickas (contrabaix i baix elèctric). L’any passat varen publicar el seu quart album, titulat ‘L’equilibri‘, on s’inclou el ‘Vint-i-un-botons’. El ‘Com a casa‘ és una cançó solidària, per donar a conèixer el nou centre de neonatologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, que treballa en la investigació de malalties contragudes pels infants abans de néixer.

Animal, ‘Si tot va bé

Si tot va bé‘ forma part de ‘La melodia del foc‘, el darrer album d’Animal, que es va publicar el passat mes de març i que es va presentar oficialment al prestigiós Canel Rock. El músic Gerard ‘Goku’ Aledo, de Sant Quirze del Vallès, és l’alma mater de la banda, que ha tornat a comptar amb la col·laboració del productor Ermengol Mayol en aquest segon treball musical un parell d’anys després del debut discogràfic de la banda en l’escena musical catalana. Els escenaris de Casserres i Felanitx els esperen abans d’acabar el mes d’agost.

Joan Rovira, ‘Encara tenim temps

No és el primer cop que l’artista de Camarles col·loca un dels seus temes en la prèvia d’Ogae Andorra. Joan Rovira va començar com a músic de carrer; al 2015 va debutar en el mercat discogràfic amb ‘Peix sense espina‘. I un any després es consagrava amb el premi Enderrock a l’artista revel·lació, atorgat per votació popular. L'”Encara tenim temps” és la pista número 3 del seu darrer disc, que va publicar l’any passat i al qual dóna nom.

(Foto:

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »