Eurovisió deixa 4 milions de pèrdues a l’RTP

Organitzar el Festival d’Eurovisió 2018 ha suposat pèrdues de 4 milions d’euros a l’RTP. Ho ha denunciat el sindicat d’empleats de la cadena pública de televisió portuguesa, segons publica el web www.escportugal.pt La mateixa font assegura que l’RTP va invertir 20 milions d’euros en el certamen i que el retorn tan sols ha estat de 16 milions. Entre els diners invertats hi ha l’apartat de la seguretat del show: mig milió d’euros en concepte de remuneració econòmica dels 2000 policies que van treballar durant els dies que s’estava adequant l’Altice Arena per acollir el Festival i, òbviament, les jornades en què es varen fer els assajos i les gales. L’RTP ja havia demanat ajudat al Govern i a l’Ajuntament de Lisboa per fer aquestes pagaments, però totes dues administracions s’hi varen negar. Ara, arran de les pèrdues econòmiques generades pel Festival, la Comissió de Treballadors de l’RTP exigeix una auditoria interna, que considera prioritària. El sindicat es mostra preocupat pel fet que la retransmissió del Mundial de Futbol que ha tingut lloc aquest estiu a Rússia també ha generat pèrdues, el que podria comprometre la viabilitat econòmica de l’Ens. El Consell d’Administració de l’RTP reconeix que la situació financera de l’Ens pel que queda de 2018 és “molt complicada“, ja que la disponibilitat pressupostària s’ha reduït i caldrà distribuir els diners que resten “amb rigor“.

(Foto: UDiscoverMusic)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »