Eurovisió rebutja la candidatura d’Eilat per acollir el Festival

El recinte proposat no reuneix les condicions necessàries per acollir un Festival i la ciutat no disposa de prou places hoteleres. Són els motius que ha donat la Unió Europea de Radiodifusió (UER) per arxivar la candidatura d’Eilat a organitzar el Festival d’Eurovisió 2019, de manera que hores d’ara tan sols Tel Aviv i Jerusalem en són les úniques candidates. Ho ha fet públic a través de Twitter la televisió pública d’Israel, la KAN. En la visita que Jan Ola Sand, supervisor executiu del certamen, ha fet a Israel a començament d’aquesta setmana, encapçalant una delegació de l’UER, Eilat únicament ha pogut explicar la seva proposta amb una presentació de video, ja que el recinte on pretenia organitzar el show era efímer. Es tractava d’un pavelló amb capacitat per a 10.000 persones i que s’hauria alçat al port de la ciutat. Com a pla B, Eilat també havia presentat l’Ice Mall, un centre comercial.

Per la seva banda, Sand ha deixat ben clar que Eurovisió 2019 no alterarà el calendari habitual de gales i assajos amb què treballa des de fa anys. En una entrevista concedida a la KAN després de la seva visita a Israel, el supervisor executiu del Festival va ser taxatiu en declarar que el certamen “no es pot celebrar en un lloc on no hi hagi la possibilitat de treballar un dissabte. És absolutament impossible, perquè és un tema fonamental per a nosaltres“. D’aquesta manera, tallava d’arrel les pressions que ha rebut l’Executiu de Benjamin Netanyahu dels partits ultraortodoxos exigint que Eurovisió no violi el descans preceptiu dels jueus, el sàbat, que va des de la nit de divendres al vespre de dissabte. Això faria posposar l’assaig de dissabte a la tarda i posaria en perill l’horari del Jury Rehearsal de la Gran Final. Jan Ola Sand també ha assegurat que no hi ha hagut cap país participant en el certamen que hagi plantejat oficialment la possibilitat de boicotejar Israel com a organitzador del show, tot i les campanyes iniciades en aquest sentit a Islàndia i a Irlanda; “ningú no ens ha dit res!“.

(Foto: Israel National News)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »