Anna Maria Bordas, finalment admesa en el procés de renovació del Consell d’Administració de RTVE

Anna Maria Bordas ha estat finalment admesa en el procés de renovació del Consell d’Administració de RTVE. La cap de la delegació espanyola al Festival d’Eurovisió, havia estat exclosa temporalment el passat mes de juny en no haver presentat el títol acreditatiu de la seva llicenciatura, però les bases del concurs públic ja preveien un període d’al·legacions. En total, han estat 92 persones les que finalment han estat admeses en el concurs. Junt a Anna Maria Bordas també han entrat en el concurs els periodistes catalans Ramon Colom, que ja va ser director general de TVE als 90; Eladio Jareño, que ocupa actualment aquest càrrec; Daniel Domenjó, Vicenç Sanclemente, que va ser corresponsal de TVE a Mèxic, la Xina, Cuba, els Estats Units i el Regne Unit; i Quim Cuixart. També hi ha Paloma del Río, encarregada de les retransmissions de gimnàstica i patinatge, a TVE, Paco Lobatón, Elena Sánchez, que fins fa poc ha estat la Defensora de l’Espectador, i Valentín Villagrasa, membre del Comitè Executiu de Programes Infantils i Juvenils d’Eurovisió.

Les candidatures, ara, seran examinades per un comitè d’experts, que en el termini màxim de 10 dies a partir d’avui hauran d’emetre un informe d’idoneïtat de cadascuna de les persones seleccionades. Totes aquelles que rebin el vist-i-plau d’aquest comitè, hauran de comparèixer al Congrés, que les valorarà i en triarà a sis. Les que hagin estat descartades per la Cambra Baixa, hauran de comparèixer al Senat, que triarà les altres quatre persones que integraran el nou Consell d’Administració de RTVE. La renovació d’aquest òrgan preveu que hi hagi paritat entre homes i dones, i que el mandat dels seus membres sigui de sis anys. En cas que Bordas acabés essent escollida per formar part del nou Consell d’Administració, el càrrec actual de cap de delegació al Festival d’Eurovisió podria quedar compromès.

(Foto: Eurovisionplanet)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »