El Govern de l’Autoritat Palestina fa una crida al boicot a Tel Aviv’19

Celebrar aquest esdeveniment (a Israel), és un pas per acceptar les violacions de l’ocupació“. Són paraules d’Ehab Bseiso, ministre de Cultura de Palestina, pronunciades ahir dilluns en una conferència de premsa a Ramallah. Segons Bseiso, la cultura ha de ser “eina de justícia, no d’opressió“. És per aquesta raó que “apel·lo a tots els participants (d’Eurovisió) a que parin atenció al patiment i l’agonia del nostre poble“, assegurant que celebrar el Festival a Tel Aviv “serà un crim contra el poble i la cultura palestina“. El passat mes de juny, activistes culturals i periodistes palestins ja van fer pública una declaració que instava a boicotejar la celebració del Festival a Israel. El document preguntava si Eurovisió hauria acceptat cedir l’organització del certamen a la Sudàfrica de l’apartheid. Segons els signants del document, “el règim israelià d’ocupació militar, colonialisme d’assentaments, i apartheid està utilitzant descaradament Eurovisió com a part de la seva estratègia oficial per blanquejar la imatge d’Israel, que intenta mostrar el seu rostre més amable per encobrir i distreure l’atenció dels seus crims de guerra contra els palestins“.

(Foto: Gate Ahram)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »