La televisió pública d’Ucraïna cessa les seves emissions a causa dels deutes

La televisió pública d’Ucraïna ha deixat d’emetre. L’UA:PBC, organitzadora del Festival d’Eurovisió de l’any passat, acumula un important deute i l’Estat ja no aporta el finançament necessari per fer viable el seu projecte; concretament, enguany tan sols ha rebut la meitat del que havien d’aportar les arques públiques. Per això, la Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha fet una crida al Govern d’Ucraïna perquè resolgui la situació i la cadena pugui tornar a estar operativa. Un dels pilars més bàsics en què es basa la filosofia de l’UER és que els països que en són membres han de poder disposar de mitjans de comunicació que garanteixin informació veraç i programació per a tot tipus de públic, sense distinció de gènere, creences o classes socials; d’aquí el paper de les corporacions tutelades pels estats, i no pas per grups privats. L’UER ja havia alertat mesos enrere del perill que l’UA:PBC deixés d’emetre. La cadena va confirmar dilluns passat la seva participació a Tel Aviv’19, però caldrà veure si el compromís es modifica a partir d’ara arran de la crisi que ha significat l’aturada de les emissions.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »