Publicada la llista de participants de l’Ogae Song Contest 2018

Ogae Austràlia ha donat a conèixer els 29 participants de l’Ogae Song Contest 2018. Entre ells, el grup de Calafell Buhos, que amb el tema ‘Volcans‘ representarà Andorra en el certamen. Entre els participants d’enguany destaquen diversos artistes que ja han participat en el Festival d’Eurovisió, com ara l’eslovena Lea Sirk i la croata Franka, que van cantar en l’escenari de l’Altice Arena de Lisboa el passat mes de maig. A l’Ogae Song Contest, Sirk defensa ‘Moj profil‘ i Franka, ‘S tobom‘. També hi trobem Eleni Foureira, segona a Lisboa. En aquest cas, l’artista d’origen albanès representa Grècia amb el seu darrer èxit, titulat ‘Vasilissa‘. Els fan portuguesos han escollit Salvador Sobral i el seu tema ‘Mano a mano‘ i els polonesos, a Cleo, que junt a Donatan varen representar el seu país al Festival de 2014. Aquest cop, però, opten a la victòria de l’Ogae Song contest amb ‘Łowcy gwiazd‘. Per Itàlia, un altre vell conegut: Marco Mengoni, que canta a duo amb Giorgia el ‘Come neve‘. Michalis Hatzigiannis representant de Xipre al Festival d’Eurovisió de 1998, ara ha estat escollit per buscar la victòria en el certamen virtual amb el tema ‘Erotas agathi‘. I un últim eurovisiu: l’hongarès Joci Pápai amb el tema ‘Özönvíz“. És, amb diferència, el videoclip més visualitzat a YouTube de totes les propostes musicals de la present edició de l’Ogae Song Contest: ja acumula més de 15 milions de clics, molt per davant de la búlgara Dara (5,8 milions amb ‘Vse na men‘), l’ucraïnesa Kazda (3,4 amb ‘Svyata‘) i la russa Lolita Milyavskaya (3,2 milions de visualitzacions amb ‘Ranevskaya‘).

Entre la resta de participants també hi ha els suecs Samir & Viktor, vells coneguts del Melodifestivalen, que prenen part amb el ‘Put your hands up för Sverige‘. Espanya concursa amb Lola Índigo, alter ego artístic de Mimi, la primera expulsada d’Operación Triunfo 2017. La intèrpret malaguenya, de 26 anys, participa amb el seu tema ‘Ya no quiero ná‘. Per la seva banda, els fans de Dinamarca han escollit Rasmus Seebach; el seu pare Tommy va participar als Festivals de 1979, 1981 i 1993. A destacar igualment la presència de la noruega Kati Bremnes, una de les intèrprets més conegudes del seu país, que opta a la victòria amb ‘Det e min sønn‘. Aquesta és la llista oficial de participants d’enguany. Andorra ha estat assignada al número 8 de la llista de reproduccions, que es pot escoltar al link adjunt de Youtube. Respecte l’any passat, aquest cop no participen els clubs de la Resta del Món, Eslovàquia i Armènia.

1.- Noruega: Kati Bremnes, ‘Det e min sønn’

2.- Espanya: Lola Indigo, ‘Ya no quiero ná’

3.- Sèrbia: Lena Kovačević, ‘Cafe’

4.- Bèlgica: Charoltte, ‘Ta peau

5.- Txèquia: Mirai, ‘Chci tančit

6.- Dinamarca: Rasmus Seebach, ‘2017

7.- Rússia: Lolita, ‘Ranevskaya

8.- Andorra: Buhos, ‘Volcans

9.- Bielorússia: Skynet, ‘Kakhanaya

10.- Portugal: Salvador Sobral, ‘Mano a mano

11.- Austràlia: Troye Sivan, ‘My My My!

12.- Regne Unit: Steps, ‘Scared of the dark

13.- Bulgària: Dara, ‘Vse na men

14.- Alemanya: Alina, ‘Nie vergessen

15.- Macedònia: Antonia Gigovska, ‘Svetlina vo mrak

16.- Polònia: Cleo, ‘Łowcy gwiazd

17.- Croàcia: Franka Batelić, ‘S tobom

18.- Malta: Emma Muscat, ‘I need somebody

19.- França: Christophe Willem, ‘Rio

20.- Hongria: Joci Pápai, ‘Özönvíz

21.- Grècia : Eleni Foureira, ‘Vasilissa’

22.- Finlàndia: Evelina, ‘Tornado

23.- Suècia: Samir & Viktor, ‘Put your hands up för Sverige

24.- Turquia: Aynur Aydın feat. Turaç Berkay, ‘Bana aşk ver

25.- Eslovènia: Lea Sirk, ‘Moj profil

26.- Irlanda: Kodaline, ‘Follow your fire

27.- Ucraïna: Kazka, ‘Svyata

28.- Itàlia: Giorgia & Marco Mengoni, ‘Come neve

29.- Xipre: Michalis Hatzigiannis, ‘Erotas agathi

(Foto: Més Tarragona)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »