Preocupació a Israel per una retallada pressupostària global de l’Estat

El Gabinet de Ministres d’Israel ha aprovat una retallada pressupostària general que afecta tots els òrgans de l’Executiu. La retallada, d’un 1,35%, s’aplica per finançar un increment de sou amb efectes retroactius a tots els funcionaris no militars que treballen en l’àmbit de la seguretat nacional, com ara la policia, el servei de presons i el d’intel·ligència de l’Estat. La primera part dels endarreriments, els funcionaris la començaran a rebre al mes de gener. La decisió, que es va prendre el passat cap de setmana, la varen votar 19 dels 22 ministeris del gabinet de Benjamin Netanyahu. El de Cultura va ser un dels que es varen oposar frontalment a la mesura. Un cop aprovada, ha sorgit el dubte sobre si la retallada afectarà la participació de l’Estat en el finançament del Festival d’Eurovisió 2019. D’entrada, l’Estat ja ha acordat concedir un préstec de 18,8 milions de dòlars a la cadena pública de televisió per a l’organització del certamen, ampliant d’aquesta manera la capacitat financera de l’organisme sense posar en risc les produccions pròpies, l’estabilitat del planter i l’ajut als artistes locals. El préstec, però, s’ha rebut amb cert recel per part de l’equip directiu de l’Ens, perquè té dubtes de què els diners puguin acabar sent retornats. Un impagament, consideren, posaria en perill la independència de la cadena respecte l’Executiu. El ministre de l’Interior d’Israel, que també va votar en contra de la retallada, va insinuar en el transcurs de la sessió governamental que part de l’estalvi que s’aconseguirà amb aquesta mesura es destinaria a dotar econòmicament l’organització del show, que tindrà lloc a Tel Aviv el pròxim mes de maig.

(Foto: 7Kanal.co.il)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »