La candidatura de Kosovo per entrar a Eurovisió haurà d’esperar

L’Assemblea General de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), que es farà aquest mes de desembre, no debatrà sobre la possible admissió de Kosovo a l’organisme internacional. Segons informa la premsa albanesa, ha estat la delegació kosovar qui ha sol·licitat que encara no es debati sobre aquest punt, després que hagin fracassat els intents diplomàtics del seu govern de ser acceptats en l’organisme internacional de policia. A més, per tal de que la candidatura de l’RTK sigui acceptada, Kovoso necessitaria dos terços dels vots dels 56 membres que integren l’UER, és a dir, 38. Tot i això, 19 Estats que formen part d’Eurovisió votarien en contra ja que no reconeixen la independència de Kosovo; entre ells, Espanya, Grècia, Xipre, Armènia, Azerbaidjan i Rússia. Segons informa el diari albanès Magazina.al, el debat sobre la incorporació de Kosovo es farà finalment en l’Assembla General de l’UER del pròxim mes de juny.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »