Jonida Maliqi guanya el Festivali i Këngës i representarà Albània a Tel Aviv

ALBÀNIA

Jonida Maliqi, “Ktheju tokes

Autors: Eriona Rushiti

 

Jonida Maliqi representarà Albània a Tel Aviv’19 amb el tema “Ktheju tokes‘. L’artista s’ha imposat aquest vespre a Tirana en la 57ª edició del Festivali i Këngës, que s’ha fet al Palau de Congressos de la capital albanesa i en què participaven 14 propostes artístiques. El tema vencedor tracta sobre el dolor de l’immigrant, sentiment molt conegut entre els albanesos. Maliqi ha sumat 228 punts, deixant en segona posició Lidia Lufi, amb 219, i Eranda Libohoba en tercera, amb 181. La d’avui era la segona gala del popular festival albanès, després que ahir divendres se celebrés la semifinal, on havien pres part 22 artistes. Albània, un cop més, és el primer país a fer pública la seva cançó eurovisiva, que posteriorment acostuma a ser variada amb nous arranjaments, traduir-la presumiblement a l’anglès i fer-hi els arranjaments necessaris per adaptar-la al gust dels telespectadors internacionals. Jonida Maliqi va debutar en l’escena musical als 13 anys, participant precisament en el Festivali i Këngës, fent duo amb Aleksandër Rrapi. Hi va tornar al 1997, aquest cop cantant amb Kastriot Tusha. Al 1999 hi va tornar a prendre part, aquest cop com a solista, aconseguint la segona posició final.

(Foto: Classlifestyle.com)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »