Crimea podria formar part del televot rus el proper mes de maig

Bandera de Crimea
Les votacions emeses pels telespectadors de Crimea podrien formar part del conjunt de votacions emeses per tot Rússia en la propera edició del Festival d’Eurovisió. Si bé les cançons d’Ucraïna i de Rússia no són favorites per aconseguir la victòria, el que passi a nivel tècnic en aquest àmbit podria restar algun punt a la candidatura de les bessones Tolmachevy. El 60% de la població d’aquesta península és russa i més del 96% del cens amb dret a vot es va pronunciar a favor de la independència de Crimea seguida de la sol·licitud d’annexió a la Federació Russa encara no fa dues setmanes. Segons explica a l’Eurobloc el supervisor d’Events del Festival, Sietse Bakker, a la xarxa televisiva “encara ho estem estudiant. Es tracta d’una qüestió força sensible, principalment de caràcter tècnic“.
 
Hores d’ara, hi ha dues coses que poden passar. Actualment, Crimea continua operant amb operadores telefòniques ucraïneses i, per tant, amb prefixe internacional d’aquest país. Si durant el Festival continua la mateixa situació, els vots emesos per la població de la península formaran part de la votació global d’Ucraïna. Però si d’aquí allà es procedeix a la substitució d’operador telefònic i el servei a la regió el passa a fer una operadora russa, el televot emès en tot Crimea comptarà com a rus. Tot escapa del control d’Eurovisió. Es podria donar el cas fins i tot que un teòric canvi d’operadora es donés un cop emesa la primera semifinal, on participen ambdós països; Rússia cantant en setè lloc i Ucraïna, en el novè. En aquest cas, els ciutadans de Crimea podrien votar Rússia, ja que operarien amb telèfons ucraïnesos, però no pas a la final si les Tolmachevy s’hi classifiquessin. Hores d’ara, segons assegura Bakker, a Eurovisió “no podem dir amb certesa quin escenari ens trobarem, en aquest cas“.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »