Crítica d’Àustria, The Makemakes, ‘I am yours’

Seran els amfitrions d’Eurovisió 2015; tot Àustria estarà pendent d’ells el proper dissabte 23 de maig, quan interpretin la cinquena i última cançó, per ara, del seu repertori. The Makemakes es va crear al 2012, any en què va editar el seu primer single, ‘The lovercall‘, que va arribar al número 6 de la llista d’èxits austríaca. Després de ‘Killing the director‘ aquell mateix any, arribava ‘Million euro smile‘, l’any passat, amb què aconseguirien arribar al número 2. ‘Big Bang‘ va precedir ‘I am yours‘, tema amb què intentaran repetir d’èxit de Conchita Wurst. El trio el composen el percussionista Florian Meindl, el baix Markus Christ i el solista Dominik Muhrer.

makemakes_18

The Makemakes seran els amfitrions d’enguany (Fotos: Thomas Ramstorfer i Milenko Badzic)

Austria_flag-5

ÀUSTRIA

The Makemakes, ‘I am yours

Autors: The Makemakes i Jimmy Harry

https://www.youtube.com/watch?v=duW-PsDbysg

1304582054356 LUCÍA PÉREZ, cantant (Espanya 2011)

Per a mi, un dels plats forts d’enguany. La cançó em sembla molt maca i ell canta amb molta ànima. És un estil de cançó no tan comú a Eurovisió i que s’agraeix d’escoltar. Crec que sorprendrà per a bé. La conjunció entre cançó i intèrpret em sembla perfecta. També ajuda la imatge tan personal del cantant.

 NUNO VALÉRIO, compositorNuno

Aquesta és una de les cançons més maques d’enguany a Eurovisió, segons el meu punt de vista. Tan sols amb escoltar la llista de vendes del Regne Unit t’adones que aquest tipus de cançó és molt actual; fins i tot un punt una mica vintage afegint-hi un so soul. D’altres països ja han arribat cançons en aquest estil, com la de Max Mutzke al 2004. I 11 anys després, continua tan actual! Bona tria, Àustria!.

11003293_10153007722270751_1767127629_o

DESIRÉE VAN DE VELDE, eurofan

Els amfitrions de l’any envien un grup amb un tema que no podia ser més diferent del de la guanyadora de l’any passat, Conchita Wurst. Cert! Ambdues cançons són balades i els 2 cantants tenen barba, però molt més no tenen el comú. ‘I am yours‘ de The Makemakes és un tema molt bo, una digna defensora de la victòria austríaca, però em temo que la cançó és massa anònima. He trigat força temps per poder apreciar o fins i tot recordar-ne la melodia…

 

JES-C3-9AS1

JESÚS ACEBEDO, pianista i compositor 

I am yours‘ és una balada intimista i elegant, amb el piano i la veu com a clars protagonistes, acompanyats i reforçats per una bateria i un baix. Com sempre, valoro molt positivament el fet que els intèrprets siguin els mateixos compositors, tant de la música com de la lletra.

Un bon tema, amb molta musicalitat i una bona posada en escena. Del cantant podem dir que és carismàtic, amb un registre de veu molt interessant i que sap transmetre la imatge d’artista sensible tot donant-li un aire profund a la cançó. Destaco les harmonies del pont, molt ben trobades i amb un molt bon treball a nivell de les segones i terceres veus.

Malauradament, però, ‘I am yours‘ no descobreix res de nou musicalment parlant: ni a nivell estructural ni a l’instrumental ni al vocal. Podríem dir que, des del primer moment en què el comences a escoltar, pots imaginar, anticipar i predir com sonarà i com acabarà. De fet, a mi em recorda a 2 temes substancialment millors: ‘The scientist‘, de Coldplay, i al ‘Hey Jude‘ de The Beatles. Ara bé, sembla clar que amb unes reminiscències d’aquest nivell queda assegurat que ‘I am yours‘ és una bona cançó de la que Àustria pot sentir-se’n orgullosa.

Meri

MERI PICART, periodista musical

Bé; sense més. Hípercorrecta, ben interpretada i bon ‘baladón’, però m’he avorrit una bona estona. Tota l’estona que he esperat els darrers 30 segons de la cançó, que han estat fracament interessants, tot i que cremar el piano és la vintena vegada que ho veig. Look folky, molt actual, i bona proposta per al públic més jove del Festival. Tot i que crec que els més grans no estaran gaire contents de veure un grapat de nois que canten bé però que no s’han rentat el cabell. Dubto un Top 5, però aposta encertada en global.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »