Les illes Feroe també volen formar part d’Eurovisió

La televisió pública de les illes Feroe vol formar part de la Unió Europea de Radiodifusió. Al 2010, ja va sol·licitar oficialment el seu ingrés a l’organisme internacional, però segons explica el web Sermitsiag, de Groenlàndia, aleshores se li va rebutjar la petició amb l’argument que a l’UER només hi podien accedir organismes de radiodifusió de països independents. El posterior ingrés de la televisió de Gal·les i d’organismes regionals alemanys ha tirat pel terra l’argument. Segons devetlla Wiwibloggs, ara, la televisió de les Feroe està analitzant la possibilitat d’organitzar un festival propi a l’estil del Dansk Melodi Grand Prix, d’on podria sortir el representant de l’illa a Eurovisió cas que en un futur la seva sol·licitud d’admissió a l’UER fos acceptada. Tot i això, i segons Wiwibloggs, la direcció de la cadena Kringvarp Foroyar assegura que si algun dia aconseguissin la victòria en el certamen musical refusarien d’organitzar el show a l’any següent.

Wiwibloggs i Eurovoix s’han fet ressò aquests dies de la notícia publicada recentment a El Nacional en relació a la imminent aprovació d’una normativa interna de l’UER que aplanaria un possible ingrés de TV3 a l’organisme internacional. Tot i això, els dos webs interpreten malament de l’article escrit per Joan Cava, on fa una prospecció de com seria una votació al Parlament de Catalunya a la proposta d’ingressar a l’UER i de participar al Festival d’Eurovisió, en base a les entrevistes que ha fet a representants de tots els partits de la Cambra. Els webs especialitzats donen per fet que els resultats calculats per Cava són reals i que ja s’ha fet una votació a la Cambra catalana.

(Foto: Siempre Joven)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »