Feliç Any Tel Aviv!

Netta Barzilai i Eleni Foureira han estat sense cap mena de dubte les grans protagonistes eurovisives de l’any que tot just acaba. La primera va donar la quarta victòria d’Israel al Festival d’Eurovisió. La segona va estar a punt de donar a Xipre el que hauria estat el seu primer triomf al certamen, però un cop acabat el Festival, Foureira ha aconseguit desplaçar la seva rival israeliana a Spotify. La representant de Xipre tanca 2018 liderant el ranking de reproduccions de temes d’Eurovisió 2018 a Spofity; 48 milions, amb Netta Barzilai tercera amb 28,6. A YouTube les coses són diferents; Barzilai acumula 102 milions de visualitzacions del videoclip oficial del tema ‘Toy‘, amb què es va imposar a Lisboa, i 32 milions del video de la seva actuació a la gran Final del certamen. Foureira hi va al darrere, amb 14 i 25 milions respectivament.

Salvador Sobral també ha estat un dels personatges de 2018; l’artista va declarar que no va veure cap de les actuacions d’Eurovisió 2018 perquè de ben segur que no li aportaven res de res. De fet, tan sols va escoltar els primers compassos del ‘Toy‘ i es va negar a continuar escoltant el que va considerar una cançó ‘horrible‘. I durant la gran Final de Lisboa’18, va estar conversant tota l’estona al camerino amb Caetano Veloso, amb qui va interpretar, a duo, l'”Amar pelos dois” amb què havia arrasat un any abans a Kiev. Lys Assia també ha estat un dels noms destacats de 2018. La primera guanyadora del Festival d’Eurovisió va morir a Zollikon (Suïssa) pocs dies després de complir 94 anys. Els seus habituals pronòstics sobre cada edició del certamen eren molt esperats, així com les seves aparicions ocasionals en les seus de les darreres edicions del show.

A nivell espanyol, RTVE va culminar a Lisboa un nou any de fracàs eurovisiu. Alfred i Amaia varen finalitzar en el 23è lloc del Festival, amb 61 punts; “una merda de resultat!” segons va valorar Amaia tot just acabat el Festival i en el transcurs de la compareixença davant la Premsa. Espanya no puja al podi d’Eurovisió des de 1995. Des d’aleshores, tan sols ha estat al Top 10 en un total de set ocasions; la darrera, el desè lloc de Ruth Lorenzo amb ‘Dancing in the rain‘ a Copenhague 2014. Enguany, i per segon any consecutiu, l’Ens ha optat per escollir el seu representant eurovisiu a Operación Triunfo; la gran Final estatal es farà a Terrassa el pròxim mes de gener. Tot i això, de cara a Eurovisió 2020, Espanya haurà de triar una nova fórmula, ja que Operación Triunfo deixa d’emetre’s de manera indefinida. Tel Aviv ja és a les portes. Queden tan sols 138 dies per a la gran Final en què 43 països buscaran succeir Israel en el palmarès del Festival. Mentrestant, Feliç Any nou a tot@s les persones que segueixen l’Eurobloc!

(Foto: Lonely Planet)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »