Miki a Tel Aviv!

ESPANYA
Miki, ‘La venda’
Autor: Adrià Salas


Miki a Tel Aviv! El terrassenc ha aconseguit ser profeta en la seva pròpia terra i s’ha imposat en la gran Final espanyola d’aquesta nit. L’audiència, amb el 34% dels vots emesos, ha decidit que sigui ell amb el tema ‘La venda‘ qui representi Espanya al Festival d’Eurovisió 2019. Darrere seu, en segon lloc ha quedat el tema ’Muérdeme’’ de María (22%) i en tercer, el ‘Nadie se salva’’ del propi Miki, interpretada a duo amb Natalia (14%).

El català ha transformat el set d’Operación Triunfo en una veritable festa. Ha començat la seva actuació caminant entre el públic, acompanyat del seu combo de tambor, trompetes, saxo i guitarra, per fer-se l’autèntic amo de l’escenari durant els tres minuts de la seva interpretació. Es complia d’aquesta manera el desig d’Adrià Salas, autor de la peça, que en declaracions al web de TVE havia explicat que el tema requeria de potència i energia; de l’escenificació d’una veritable festa. Miki ha estat el sisè de la nit en actuar, però ha estat el primer a embogir el públic; 1100 persones absolutament rendides als peus del terrassenc. De fet, era tan clar que la candidatura de Miki era l’opció preferida dels espectadors presents al Parc Audiovisual de Terrassa que un cop ha finalitzat la interpretació de l’artista, el públic, en una sola veu, ha començat a cridar “‘La venda’ a Eurovisión!“. Tony Aguilar ha estat l’encarregat de comentar l’actuació del terrassenc i en poques paraules ho ha definit: “Eurovisió és això!“, referint-se a la festa i al show, que en tan sols tres minuts pot captar l’atenció dels espectadors europeus i australians el pròxim mes de maig.

A la resta de la classificació de la Final, i més enllà del podi d’avui, han quedat l'”Hoy vuelvo a reir otra vez” de Noelia (7% dels vots), ‘La clave‘ de Natalia i ‘Todo bien‘ de Marilia (ambdues, amb el 6% dels vots), ‘No puedo más‘ de Famous (5%), ‘Qué quieres que haga‘ de Julia (3%), ‘Hoy soñaré‘ de Sabela (2%) i el ‘Se te nota‘ de Carlos Right, l’altre català de la gala, amb un 1%.

La gala d’avui, que ha començat pocs minuts després de les 22h, ha comptat amb la intervenció d’Alfred García, que ha fet una molt bona valoració del bagatge que li ha deixat el seu pas pel Festival. L’artista ha assegurat que participar a Lisboa’18 el va obligar a treballar molt dur, però que gràcies a això ha aconseguit ser més professional i que la resta de treballs, des d’aleshores, li han semblat més senzills. Alfred ha estat l’encarregat de dur a Roberto Leal el sobre amb els resultats oficials del televot d’avui. La gala també ha comptat amb l’actuació estel·lar d’Eleni Foureira, segona a Lisboa’18 però virtual campiona comercial de la darrera edició del certamen. L’artista ha interpretat un medley de ‘Fuego’ i del seu darrer tema, ‘Tómame’. L’artista ha aparegut vestint una espectacular peça de xarol negre i tacó d’agulla, molt morena i el cabell llis.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »