Miki; “No m’ho esperava!”

No m’ho esperava!“. Així de clar s’ha mostrat Miki aquest migdia quan li han demanat en roda de premsa per la cara de sorpresa que va posar anit en ser anunciat el seu nom com a guanyador de la Final espanyola. Per a l’egarenc, quan va entrar a Operación Triunfo, el projecte eurovisiu els quedava molt llunyà, a tots els participants del programa. A més, eren 16 concursants i resultar escollit per anar a Tel Aviv aleshores era “poc probable“. Però quan li van adjudicar les seves cançons de la Final, va ser conscient que anar a Europa amb qualsevol d’elles “era una bogeria!“. A més, la favorita de la gala d’ahir per a ell era María, per això ha confessat que adia d’avui continua vivint en un núvol; “no sé amagar-ho!“. Ha afegit que “ara mateix estic tota l’estona pensant: Què guai! Què xulo! Què divertit!“, i que el primer que ha pensat en arribar a casa després de la gala i de celebrar-ho ha estat:
Gaudeix! Gaudeix de tot el que vé! Aprèn!“. L’artista ha afegit que gràcies a Eurovisió “faré el que més m’agrada; viatjar i fer música!; les meves dues passions de sempre!“. Però abans, ha dit que demanarà consells a Alfred i a Amaia. De fet, en finalitzar el show d’ahir, ja li ho va preguntar a l’Alfred García, que la primera cosa que li va dir va ser que gaudís de l’experiència.

Sobre el tema amb què competirà a Tel Aviv, no ha volgut valorar el que suposadament són crítiques pel fet que la composició d’Adrià Salas sigui molt representativa de la música catalana actual però no pas de la que es fa a la resta de l’Estat; “a tots ens agrada passar-nos-ho bé i gaudir de la música; i jo crec que aquesta cançó està feta per a això!“, ha dit. De tota manera, ell opina que ‘La venda‘ tampoc és una txaranga, sinó una composició que equilibra “elegància i un punt de diversió“. S’ha mostrat molt content de què Salas sigui l’autor de la peça, ja que ell és fan de La Pegatina. L’artista va explicar durant la gala d’ahir que el primer concert a què va assistir en la seva vida va ser, precisament, per veure’ls a ells actuar!

TVE encara no ha pres cap decisió sobre qui haurà de fer-se càrrec de l’escenografia del número de Miki. Segons ha explicat la cap de la Delegació espanyola al Festival, Anna Maria Bordas, amb prou penes han començat a comentar idees, després de la gala d’ahir, però de moment no s’ha decidit res, tot i reconèixer que la canço triada “dóna joc” i requereix d’alguna posada en escena que transmeti l’alegria que duu implícita. Miki ha precisat que encara no ha tingut temps d’imaginar-se com ha de ser la posada en escena, però ja ha explicat que “com més a prop estigui del públic, més content estaré!“. Tot i això, i quan se li ha demanat si faria com Manel Navarro, que es va dur els seus companys de grup a Kiev, Miki ha dit que “no m’imagino estar dalt de l’escenari sense la gent amb qui he estat des que tinc ús de raó“. Si depèn d’ell, també es duria a Eurovisió els seus companys de grup. Anna Maria Bordas ha precisat que això encara no està decidit i no es decidirà fins que no es triï la direcció artística de l’actuació eurovisiva.

Adrià Salas, per la seva banda, ha dit que encara provaran de fer algun retoc més per millorar la cançó. No hi inclourà cap fragment en català, segons ha anunciat. Miki ha explicat que durant la seva actuació d’ahir va vestir una samarreta que simbolitzava una bena caient i arrossegant, amb ella, tot de prejudicis. L’artista ha fugit totalment d’estudi quan se li ha preguntat pel cert rebuig que ha generat el fet que Israel sigui el país organitzador del certamen. Miki ha dit que Eurovisió és una cita “on es va a cantar i a barrejar cultures, i això l’únic que pot dur són coses bones!“.

El representant espanyol ha tornat a rebutjar les crítiques rebudes recentment i que l’acusaven de ser el favorit de Noemí Galera, Manu Guix i Tinet Rubira pel fet que li haguessin assignat dues cançons en la gala d’ahir. És més, ha repetit que no està d’acord amb què certs companys de l’Acadèmia hagin quedat fora de la gran Final d’ahir perquè ningú no els va assignar cançó.

Miki ha recordat els seus inicis com a artista, abans de la seva entrada a Operación Triunfo, quan programava concerts amb la seva banda en petites sales. En aquest moment, ha tingut un record per als seus pares, “que han perdut diners perquè jo pugués tocar!“. Ha estat aleshores que la mare de l’artista s’ha emocionat, cosa que al seu torn ha fet emocionar Miki. El terrassenc ja ha dit que no estarà sol a Tel Aviv; tan bon punt va finalitzar la gala d’ahir i va connectar el mòbil, van començar a aparèixer-li missatges dels amics amb tot de captures de pantalla amb possibilitats de vol a Israel al maig.

Adrià Salas, per la seva banda, ha explicat que el primer que va tenir clar de la cançó va ser la tornada. Pel que fa a la lletra, ha dit que ha volgut reflectir el moment actual, en què les persones estan massa preocupades per com consumim, com mengem i com ens relacionem amb els altres. Per això va decidir que cada paràgraf de la lletra signifiqués un pas endavant en l’evolució de les persones, per acabar centrant-se en cuidar-se a un mateix i deixant de banda els prejudicis socials. Salas s’ha mostrat satisfet per l’èxit d’ahir després dels anys que fa que, des de La Pegatina, reivindica que aquest tipus de música també soni en les ràdios comercials. L’autor de la peça ha confessat que aquesta passada nit no ha dormit gens; va sortir amb Miki a celebrar la victòria i, en arribar a casa, li va ser del tot impossible conciliar el son. Aquest matí “m’he llevat amb l’adrenalina d’ahir!“. Salas, que també és periodista, ha explicat que anirà a Tel Aviv per viure en primera persona el Festival, raó per la qual haurà de reprogramar alguns concerts del seu grup.

(Foto: TVE)

http://www.rtve.es/television/20190121/eurovision-2019-miki-presenta-su-candidatura-para-tel-aviv-2019-eurovision-auna-dos-pasiones-musica-viajar/1872143.shtml

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »