Crítica d’Austràlia; Guy Sebastian, ‘Tonight again’

Té ja 43 discos de platí i 7 àlbums editats. Ha venut 3 milions de còpies al seu país. La seva és una història d’èxit imparable des que va guanyar l”Idol‘ australià al 2003. Arran del seu pas pel programa, va llançar el seu primer single, “Angels brought me here“, amb què ja va aconseguir pujar al número 1 del chart nacional. Vint-i-dues nominacions i un premi ARIA, el més prestigiós de la indústria musical d’aquell país. Preocupat per la marginació social, té una fundació que treballa amb nens, dones i discapacitats, entre d’altres. Guy Sebastian va néixer a Malàisia, però viu a Austràlia des dels 6 anys. Ara en té 33. Representarà el seu país al Festival amb un tema composat per ell mateix en tan sols 3 dies.

0_17_fixed-2

Guy Sebastian és l’autor del tema amb què competirà a Viena

flag

AUSTRÀLIA

Guy Sebastian, ‘Tonight again

Autors: Guy Sebastian, David Ryan Harris i Louis Schoorl

https://www.youtube.com/watch?v=i7MwzRBEY_M

1304582054356

LUCÍA PÉREZ, cantant (Espanya 2011)

Tonight again‘ és una cançó que, com més l’escoltes, més t’agrada. Té rotllet i et posa el ritme al cos. Té 2 parts molt identificatives i enganxoses (joc de veus!), i això és positiu. Aquest any vindrà bé una cançó així, perquè em sembla que hi ha massa balada. Ell canta molt bé i segur que impactarà. A més, pel propi interès del país, estic segura de que durà els deures perfectament fets de casa pel que fa a la posada en escena.

NUNO VALÉRIO, compositorNuno

Encara no entenc gaire bé el perquè hi participa Austràlia. Si hi estic d’acord o no és una altra qüestió; serà curiós analitzar les votacions… La cançó és bona però tampoc no és res massa bo. És una cançó actual que pot sonar en qualsevol ràdio d’aquest planeta i que si la interpreta un cantant conegut tindrà molt d’èxit. Seria la cançó que esperaríem que fos del Regne Unit, però és d’un país més llunyà. Austràlia porta molt de temps observant el Festival i sembla haver estudiat prou la lliçó.

JES-C3-9AS1

JESÚS ACEBEDO, pianista i compositor

Tonight again‘ és una cançó fresca i plena d’energia que es mou entre l’R&B, el pop i el soul tot connectant ràpidament amb l’oient i convidant-nos a ballar. Un tema amb molt de ritme que transmet bones vibracions, composat i interpretat per Guy Sebastian. La lletra ens crida a viure el present intensament, amb frases com ‘Do what you want‘ o ‘I don’t want tomorrow, oh baby tonight’s so good‘.

A nivell instrumental i estructural només puc dir que perfecte: com a introducció, uns subtils acords de piano i veu, per passar ràpidament a la part més ballable, on destaquen una excel·lent secció de vents, uns corus impecables i una bateria i una guitarra que compleixen perfectament la seva funció. A nivell vocal, fer menció al timbre i al control de la veu (especialment dels aguts) de Guy Sebastian. I per concloure, una producció excel·lent. Certament, crec que Austràlia presenta una molt bona candidatura.

Meri

MERI PICART, periodista musical 

Sempre està bé tenir Bruno Mars al Festival d’Eurovisió 😉 Bona proposta la primera entrada d’Austràlia al Festival i, com no, moderna i exportant el més que bo material musical que tenen al país. Tot i que em va sobtar que portessin a un ‘relativament’ poc conegut Guy Sebastian fora del país, ja que allà és un venerat artista, primer guanyador de l'”Australian Idol” i que ara continua com a coach a l'”X Factor“. Arrossegarà públic jove en massa d’aquest país. El que falta veure és si ho farà amb els que ho miraran des del nostre vell continent europeu. Del que estic segura és que aquest tema up tempo amb bon feeling, funky i amb un bon background amb molts leds de colors a l’escenari del Festival pot donar bons resultats.

11003293_10153007722270751_1767127629_o

DESIRÉE VAN DE VELDE, eurofan

El país convidat ha demostrat haver-se pres molt seriosament la seva invitació en escollir internament a Guy Sebastian, un cantant molt famós a Austràlia. Quan ‘Tonight again‘ va ser publicada, immediatament va arribar a ser una de les favorites per aconseguir la victòria, i amb raó. Tot i que el tema va ser escrit en només 3 dies, sona complet. És una cançó alegre i ballable. Tot això combinat amb l’excel·lent capacitat vocal de Guy sembla ser garantia per a un lloc molt alt, a Viena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »