Bilal Hassani i el seu ‘Roi’ representaran França a Tel Aviv

Reportage sur les répétitions de " Destination Eurovision " émission diffusée sur la chaine de télévision France 2. Le chanteur Bilal Hassani

FRANÇA

Bilal Hassani, ‘Roi

Autors: Madame Monsieur, Bilal Hassani,

Bilal Hassani va guanyar anit la gran Final francesa, el Destination Eurovision, i amb el seu tema ‘Roi‘ participarà al Festival d’Eurovisió 2019. L’artista havia finalitzat en cinquena posició un cop emesos els vots dels jurats internacionals, després d’haver acumulat 50 punts, però va arrasar un pèl més tard en el televot, on va sumar 150 punts més, molt pel davant dels 63 de Chimène Basi, segona favorita del públic. D’aquesta manera, Hassani va aconseguir el premi de cantar el pròxim mes de maig a Tel Aviv. En segon lloc va acabar Seemone i el seu tema ‘Tous les deux‘ (156 punts).

El tema de Hassani és una oda a l’autoacceptació personal. Ha estat escrit conjuntament pel duo Madame Monsieur, que va representar França a Lisboa l’any passat. Per tal de reforçar el seu missatge, l’artista va actuar acompanyat d’una pantalla de video en què s’anaven projectant imatges de la seva pròpia infantesa, metàfora de l’acceptació del passat per arribar al present. Amb les seves cançons, el ja representant francès vol adreçar-se als joves que se senten diferents, apel·lant mares i pares a acceptar-los tan com són, sense embuts. I és que Hassani ja ha rebut amenaces de mort i insults homòfobs; ja ha presentat denúncies per incitació a l’odi. Per això, el ‘Roi‘ de Hassani és una manera de fer front a aquestes situacions i de mirar endavant sense por. El tema, així, ja arrenca amb un text molt significatiu interpretat en anglès i francès: “I am me, and I know I always be; je suis free, oui; j’invente ma vie!” . Més encara; en l’inici de la segona estrofa escoltem Bilal dir-nos: “You put me in a box, want me to be like you! (…) At the end of the day you cannot change me; alors, laisse-moi m’evolver!“.

Hassani és una estrella sorgida a l’edició francesa del talent show La Voix Kids, quan tan sols tenia 14 anys. Poc després va obrir el seu prpopi canal a YouTube. Aquí, el lyric video del seu tema ‘Roi‘ ja acumula gairebé sis milions de visites. Tot i això, encara no ha publicat cap disc. Té 18 anys i estudia guitarra, piano, dansa i cant des de ben petit.

(Foto: ForoESC)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »