Polèmica a França per un acudit de Bilal Hassani a punt de ser guillotinat

Quan somio. sóc rei!“. És la declaració de Bilal Hassani poc abans de ser decapitat a la guillotina en l’acudit de l’il·lustrador Man en la seva secció “El cop d’ull” al diari Midi Libre. El botxí representa ser un oficial francès del segle XVIII que li respon “Ja ho veus! Quedi dit! Els reis a França!…“, essent la imatge la que completa la frase, fent referència a la decapitació dels darrers monarques francesos, Lluís XVI i la seva esposa Maria Antonieta, al 1793. L’acudit no ha agradat gens el duo Madame Monsieur, representants de França a Lisboa 2018 i coautors del tema ‘Roi‘ amb què Hassani defensarà el seu país a Tel Aviv el pròxim mes de maig. Els artistes han respost a l’autor de la il·lustració, a través del seu perfil públic a Twitter, que al darrere de la broma “hi ha un noi de 19 anys. No us agrada pas Bilal Hassani, que és un model de coratge i força per milions de joves. Aquests mateixos joves que, davant la vostra violència, no gosen pas viure la seva vida lliurement. I això justifica aquesta cançó“. La reacció de Midi Libre, diari editat a Montpellir, no s’ha fet esperar. El rotatiu ha defensat l’acudit de Man assegurant que “amb aquest dibuix, el nostre il·lustrador ha volgut expressar com de perillós pot resultar voler ser rei a França“, recordant el tràgic destí de la parella reial en plena Revolució Francesa. El diari assegura que “evidentment desitgem molt d’èxit a Bilal Hassani i lamentem aquesta mala interpretació” de l’acudit. El fil a Twitter acaba amb una nova resposta de Madame Monsieur, que asseguren que “l’art de la caricatura és essencial. Simplement, ens ha sorprès aquesta guillotina sobre el cap d’un ésser a qui estimem i que ja ha estat massa cops objecte d’atacs“.

(Foto: Twitter)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »