La BBC assegura que boicotejar Tel Aviv’19 va contra l’esperit apolític del Festival

El Festival sempre ha estat a favor dels valors de l’amistat, la inclusió, la tolerància i la diversitat; no creiem que sigui adecuat fer ús de la participació de la BBC per qüestions polítiques. I és per això que participarem en l’edició d’enguany“. Ha estat d’aquesta manera que la BBC britànica ha rebutjat el darrer intent de pressionar-la perquè boicotegi el Festival d’Eurovisió 2019 pel fet que se celebrarà a Israel. Ha estat amb un comunicat públic amb què responia una carta que poques hores abans li havien adreçat destacades figures del món de la cultura i l’espectacle britànics demanant la cadena que pressionés Eurovisió perquè el Festival canviï de seu. En la carta, que havien signant, entre d’alttres, el cantant Peter Gabriel i l’actriu Julie Christie, s’assegurava que “Eurovisió ha de ser entreteniment, però no ha de quedar al marge del respecte als Drets Humans, i no podem ignorar la sistemàtica violació dels Drets Humans dels palestins per part d’Israel“. Per una altra banda, i segons ha desvetllat el Canal 12 d’Israel, la xarxa Eurovisió ha adreçat una nota informativa a totes les televisions participants a Tel Aviv’19 amb una bateria de recomanacions i consells si es troben amb problemes per fer efectiva la seva intervenció en el show d’enguany. La nota arriba tot just després que una espontània saltés a l’escenari de la segona semifinal de la Pre francesa amb una pancarta on es llegia el text “Non a l’Eurovision 2019 en Israel!“. En el transcurs de la Final espanyola, diverses persones es varen manifestar a l’exterior dels estudis del Parc Audiovisual de Terrassa en contra de la celebració del certamen a Tel Aviv, en considerar que la projecció internacional positiva que aconseguirà Israel amb el show contribuirà a blanquejar la seva política enversa Palestina.

(Foto: Goobjoob News)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »