Kate Miller-Heidke guanya la primera Pre australiana i aconsegueix tiquet a Tel Sviv amb ‘Zero gravity’

AUSTRÀLIA

Kate Miller-Heidke, “Zero gravity”

Autors

Ha guanyat la votació del Jurat i després, la del públic en l’Australia decides, que ha finalitzat fa pocs minuts. Kate Miller-Heidke representarà Austràlia a Tel Aviv’19 amb el tema ‘Zero gravity‘. En un show que ha durat més de dues hores i mitja i que ha estat retransmès també a través de Facebook Live, Heidke s’ha imposat a nou propostes més, acumulant 135 punts. Aquest ha estat el priemr cop que Austràlia ha celebrat una Final per escollir el seu representant eurovisiu, ja que fins ara la tria sempre s’havia fet internament.

Una cosa sembla clara; la participació d’Austràlia no deixarà ningú indiferent. La proposta vé a ser una mescla d’Elina Nechayeva, Malena Ernman i Loreen. De Nechayeva, pel vestit; una composició especial per a l’ocasió; Heidke apareix elevada sobre una faldilla de més de quatre metres d’alçada, i tocada per una diadema de punxes. D’Ernman perquè el tema guanyador és una altra cançó pop líric. I de Loreen, perquè al darrere de la intèrpret hi ha una ballarina vestida totalment de negre i penjada d’un pal elàstic, interpretant una coreografia inspirada en la de la diva sueca, malabarismes inclosos. El tema guanyador tracta sobre la sortida de la depressi post-part; ha estat escrit per ella mateixa, en base a la seva història real, junt al seu marit, Keir Nuttall.

Kate Miller-Heidke, de 37 anys, havia començat a cantar en diverses bandes abans que iniciés la seva carrera en solitari al 2002. Un parell d’anys més tard publicava el seu primer treball discogràfic, titulat ‘Telegram‘, que incloïa un repertori de temes escrits per ella mateixa, excepte un parell, que va composar el seu marit. Des d’aleshores, ja en porta cinc, al mercat; el darrer el va treure al 2014 amb el títol ‘O vertigo!‘. Ara mateix publica com a artista independent. Miller-Heidke va estudiar interpretació clàssica al Conservatori de Queensland.

(Foto: SBS)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »