Ucraïna estudia retirar-se d’Eurovisió abans de buscar qui substitueixi MARUV

Ho avança en exclusiva el web Esckaz: l’equip d’advocats de la cadena pública de televisió d’Ucraïna, UA:PBC, està estudiant la viabilitat de retirar-se del Festival d’Eurovisió 2019. I és que, segons la cadena, el procés de selecció de l’artista que l’havia de representar a Tel Aviv, s’ha polititzat i això va en contra de l’esperit del Festival. En un comunicat oficial, que no oblida el paper de Rússia (país a qui no esmenta de forma directa), la cadena ha considerat que “forces polítiques intentant fer pressió, interferències en el debat per part d’artistes i de mitjans de l’estat agressor han polititzat de fet els resultats de la selecció nacional“.

Abans de decidir si es retiren de Tel Aviv’19, la cadena ha anunciat que farà una consulta prèvia a la Unió Europea de Radiodifusió, que preveu sancions en cas d’una retirada sobrevinguda, és a dir, més enllà del límit de temps establert per acabar de confirmar si un país participarà o no al certamen. Segons el mateix web, si finalment s’opta per participar a Tel Aviv, la cadena buscarà entre el llistat de participants en el Vidbir del passat cap de setmana la proposta artística que substitueixi MARUV. La llista de candidats, ara, inclou Freedom Jazz, Anna Maria, Kazka, YUKO i Brunettes Shoot Blondes. Ho ha anunciat una portaveu de la cadena en una entrevista concedida a Hromadske. La mateixa font confirma que respecte edicions passades, l’única novetat en el contracte que s’ha ofert a MARUV ha estat la prohibició d’actuar en territori rus. La portaveu de l’UA:PBC matisa, però, que només es demanava a MARUV suspendre la seva gira per Rússia perquè coincideix amb l’etapa en què l’artista hauria d’estar preparant la seva participació a Eurovisió. L’artista, però, ja havia anunciat a través del seu perfil a Facebook que hauria de cancel·lar actuacions previstes a Rússia per poder assumir el compromís d’Eurovisió.

(Foto: Unian)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »