Un video de Hamas fa que Israel desplegui l’escut antimíssils per protegir Tel Aviv

L’Exèrcit d’Israel va desplegar ahir al centre del país l’Iron Dome o escut antimíssils per protegir Tel Aviv i, especialment, la zona on hi ha la seu de l’Expo, on el pròxim mes de maig se celebrarà el Festival d’Eurovisió. Ho publica avui el diari israelià Mako. Les alarmes van saltar després que comencés a circul·lar per les xarxes socials un video de l’organització Hamas en què apareix l’Expo Tel Aviv ubicat com a centre d’un objectiu que acaba sent bombardejat de manera virtual. Així, l’Exèrcit va voler fer una demostració de poder amb un exercici militar en què va posar a prova els seus sistemes de defensa antimíssils, inclòs el Patriot. que prevé els atacs d’artefactes llançats a llarga distància. Per la seva banda, l’Iron Dome és un sistema defensiu que permet interceptar coets llançats a curta distància sobre objectius civils. Va entrar en funcionament al 2011. La Força Aèria d’Israel va titllar d’exitós l’exercici, en què també hi varen participar observadors militars de Grècia i els Estats Units.

Els analistes consideren que, amb la publicació del video, Hamas pretén forçar el Govern de Benjamin Netanyahu a signar un alto al foc. Pocs dies abans, les autoritats israelianes ja van haver de cancel·lar un viatge oficial de representants polítics i empresaris a Bahrein a causa de la publicació d’un altre video en què se simulava un atac terrorista contra l’hotel en què s’havia d’allotjar la delegació. El passat 15 de març, l’Exèrcit d’Israel ja va interceptar sobre Tel Aviv un parell de míssils; els primers llençats des de la Franja de Gaza sobre la ciutat en cinc anys. Les alarmes antiaèries van sonar en tota la ciutat. L’Exèrcit va interpretar que el llançament es va deure a un error mentre s’estaven fent tasques de manteniment de la bateria d’atac de Hamas. Tot i això, com a resposta, l’Exèrcit va disparar sobre més de 100 objectius militars a Gaza.

(Foto: Ynetnews)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »