Les ales de Roko i els miralls de Lazarev, el més destacat de la jornada

Impactant! Roko, el representant de Croàcia, ha trencat avui dimarts el que venia a ser la tònica general de la jornada, amb moltes actuacions amb els artistes cantant ben solets dalt de l’escenari de l’Expo Tel Aviv. Roko, però, ho ha rebentat. I no pel fet que hagi estat acmpanyat d’un parell de ballarins, amb el torn nu, sinó perquè tots tres han aparegut en escena lluint unes immenses ales daurades! En situacions com aquesta, cal preguntar-se quina serà la reacció del públic no-eurfan en veure-ho… L’altra sorpresa del dia l’ha donada el rus Sergey Lazarev. Ja va segon en les apostes, després de que ja hagin mostrat les seves cartes tots els països que competiran a les semifinals. La posada en escena de Lazarev ha estat sense cap mena de dubte de les més vistoses, més elaborades i de major qualitat de les quatre jornades que ja duem de feina artística, a Tel Aviv. Escenari fosc, això sí, però l’artista avui ho ha resolt vestint de rigorós blanc. Canta dins d’una immensa caixa, envoltat de caixes similars que no deixen de ser pantalles on es projecta la imatge de Lazarev vestit igual però gent gestos de desesperació i, fins i tot, suportant la pluja, en una veritable metàfora del patiment de què parla en la seva cançó.

I si Lazarev és ben amunt després de la jornada d’avui també ñes per demèrit de posades en escena a priori por prometedores, com la d’ahir de Suïssa… i la d’avui de l’holandès Duncan Laurence. El veure tot solet ajagut a un teclat! De debò? El gran favorit en una actuació estàtica? Caldrà esperar al segon assaig, ja que cal recordar que aquests d’avui i dels tres dies anteriors no han estat oberts a la Premsa acreditada. Tampoc no promet gaire la proposta de l’azerí Chingiz Mustafayev, tot solet dalt de l’escenari, cantant al davant d’un triangle invertit. Igual de soletes estaran la nord-macedònia Tamara Todevska i l’albanesa Lindita. Palplantades al davant del micro, com tants cops s’ha vist a Eurovisió. Todevska, amb un vestit llarg de color verd; Lindita, amb un de llarg però negre amb motius daurats. Les seves actuacions es faran competència l’una a l’altra.

Els noruecs KEiiNO també han estat solets, però són tres. Intens el moment en què s’interpreta el cant lapó, que de ben segur les càmeres sabran transmetre amb emotivitat. Els hem vist cantant amb tot de muntanyes virtuals a la pantalla del darrere; com si sobrevolessin un paisatge inhòspit. El lituà Jurijus també ha cantat solet davant del seu micro, que ha abandonat un moment perquè l’steadycam li’n fes un seguiment de 360 graus. La maltesa Michela, per la seva banda, ha aportat el to alegre de la jornada, amb una actuació desenfadada amb els seus quatre balarins. La veure cantant i ballant en un paisatge virtual format per palmeres, cactus i… un camaleó pujant un turonet. Ara, ja va setena en les apostes.

(Foto: Tgomas Hanses)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »