Color, llum i molt de moviment, les claus de l’actuació d’en Miki a Tel Aviv

Una història de rebeldia; de trencar el bucle de la rutina, De dir que serà el que vols ser, no el que s’espera de tu! Aquesta és la història que vol explicar en Miki el pròxim dissabte dia 18 dalt de l’escenari de l’Expo Tel Aviv. I ho farà amb tot un espectacle de llum, color i molt moviment. Ho hem pogut veure avui a la tarda, quan es filtrava l’actuació eurovisiva d’Espanya feta per figurants, i ho hem vist unes hores més tard en el primer assaig que ha fet el terrassenc junt als seus tres coristes i les seves dues ballarines. L’escenografia preparada per Fokas Evangelinos consisteix en una construcció que representa ser una casa de dues plantes; amb diferents sales i un rebedor on hi ha les escales per poder canviar de pis. L’actuació comença amb en Miki i la resta de ballarines i coristes fent les seves coses dins de casa. Simbòlicament parlant, els veurem atrapats en la seva rutina. Intenten fugir-ne però no hi ha manera; un nino d’uns tres metres d’alçada, que han dissenyat els creatius de TVE, sacseja la casa per demostrar que les fantasies no són possibles; que estem atrapats en la rutina diària.

Però en Miki i companyia aconsegueixen finalment fugir-ne. I ho faran amb un moviment en què, ja fora de la casa, començaran a cantar i a ballar mentre a la pantalla de LED del fons de l’escenari no deixarem de veure tota una invasió de formes de colors molt vius. L’actuació acabarà de manera molt original, i això, ara sí, sí que no s’ha vist mai a Eurovisió: en Miki durà una càmera estil go-pro i començarà a enregistrar el públic. Com que encara no hem vist la realització final del número, és d’esperar que els espectadors de tot Europa i Austràlia vegin el que en Miki està emetent amb la seva càmera. Què vol dir amb aquest gest? Estpa apel·lant directament els espectadors amb el seu missatge; els vol despertar i els vol fer caure la bena que els tapapa, també a ells, els ulls. En la roda de premsa posterior al seu primer assaig, l’artista ha explicat el significat de la seva actuació, en presència, també, de Fokas Evangelinos.

(Foto: TVE)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »