Semi 2: Sis fixos i quatre variables

Holanda, Rússia, Suècia, Suïssa, Azerbaidjan i Dinamarca aconseguiran aquesta nit el seu bitllet a la gran Final de dissabte. La resta de places fins a 10, és tot un misteri. Molta igualtat en aquesta semi. A priori, i si hem de valorar la qualitat interpretativa, la nord-macedònia Tamara Todevska no hauria de tenir cap problema; més tenint en compte que el seu tema ‘Proud‘ és tot un himne feminista, amb contingut molt potent, i això per lògica li donarà molts vots. Paenda tampoc hauria de tenir problemes; defensa un tema que se surt de la tònica eurovisiva, i les seves facultats vocals també són dignes de menció. Podria ser el mateix cas el de Jonida Maliqi, que tot i això, ha optat per una posada en escena més discreta i no tan visual. Aquí, aleshores, entraria el debat: Calen grans escenifacions per triomfar a Eurovisió? Anna Odobescu, per contra, té el comodí de la vistositat de la seva actuació per ser escollida, tot i ser una còpia d’Ucraïna 2011.

A partir d’aquí, tot s’equipara. Irlanda i Malta gracioses, simpàtiques, joves i divertides. En tindran prou, amb això? Noruega destacarà pels tocs folk i Letònia, perquè trencarà la dinàmica de tota la semi, amb una proposta molt relaxada. La proposta d’Armènia és idònia per obrir el show, però arribats a Azerbaidjan, és possible que algú encara se’n recordi, de Srbuk? Ester Peony també destacarà per la posada en escena, sempre presidida per la imatge d’unes ruines clàssiques. Croàcia també serà recordada, però, per la qualitat de la cançó i les capacitats vocals de Roko? O potser per l’episodi àngels que baixen del cel i posen dues immenses ales a l’intèrpret? Finalment, Lituània serà una més de la nit. Cas d’arribar a la Final, es farà la competència amb la seva veïna Estònia. Recordin; aquesta nit a les 21h a través de La2.

(Foto: Thomas Hanses)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »