Albània, Macedònia del Nord, Malta i Noruega s’afegeixen als favorits de la nit en el seu camí cap a la Final

Sis fixes; Holanda, Suècia, Suïssa, Rússia, Azerbaidjan i Dinamarca. I quatre variables: Albània, Macedònia del Nord, Noreuga i Malta. Han estat els guanyadors de la segona semifinal eurovisiva, que s’ha fet aquesta passada nit al Pavelló 2 de l’Expo Tel Aviv. Tal com s’esperava, Tamara Todevska ha brillat. La seva millor arma, junt al missatge feminista de la vetllada, ha estat la seva poderosa veu; in crescendo a mesura que avançava la interpretació de la peça. Emotiva, també, l’albanesa Jonida Maliqi. I tímida però graciosa i molt correcta amb la seva veu la jove maltesa Michela. Els KEiiNO no han tingut precisament la seva millor interpretació des de que van arribar a Tel Aviv; el solo folk, cantat en sami, no ha encertat la nota, però la peça ha passat ronda i competirà dissabte per la victòria en el Festival.

Pel que fa als favorits, impecables les execucions de Duncan Laurence i de John Lundvik. De fet, el suec i les seves coristes s’han fos en una abraçada dalt de l’escenari tan bon punt han acabat d’actuar. Després de la semi d’avui, les cases d’apostes continuen donant Holanda com a gran favorita a la victòria, seguida de Suècia, Austràlia, Rússia i Itàlia, en aquest ordre. Espanya continua tretzena. Qui baixa, i molt, és Xipre, que ara va divuitena. Israel i Alemanya són les últimes. Dels escandinaus, dissabte, tan sols hi faltarà Finlàndia. Dels bàltics, tan sols hi hauà Estònia. Dels exiugoslaus, Eslovènia, Sèrbia i Macedònia del Nord. Grècia i Xipre podran tornar a intercanviar-se el 12, com acostuma a passar des de que ambdós països coincideixen en el certamen.

(Foto: Thomas Hanses)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »