I arriba el gran dia!… d’Austràlia?

Dia D! La gran Final d’Eurovisió 2019 ja és aquí! Les apostes continuen mantenint l’holandès Duncan Laurence com a favorit a la victòria, incrementant a poc a poc el percentatge de probabilitats de triomf. L’artista no ha abandonat ni un sol moment aquesta posició de privilegi des de que va fer públic el seu tema, ‘Arcade”. Però, veritablement Austràlia compta cada cop menys? Fins i tot després que l’organització del certamen hagi assignat a Kate Miller-Heidke el penúltim lloc de la nit? Una cosa està clara i ho comparteix pràcticament tothom; Holanda, Austràlia, Suïssa i Suècia són els més avantatjats de cara a la victòria final. I és en aquest ordre que es planten a la Final, a les cases d’apostes.

Rússia ha baixat a la setena posició en les cases d’apostes. L’italià Mahmood és en la cinquena posició, malgrat que en cap dels assajos se n’està sortint amb nota. Especialment considerable el fet que en l'”ahà”” raper no afini mai la nota. L’artista va aterrar a Tel Aviv amb una infecció de gola, però un cop recuperat, ni tan sols en l’assaig d’ahir a la tarda no va poder clavar-la. Chingiz i Hatari són en la sisena i vuitena posició respectivament. Per la seva banda, Miki ara és en la setzena posició. Tamta ha recuperat terreny i ara va tretzena. Però les apostes, avui més que mai, són molt vives, i en aquestes posicons intermitges hi ha moviments constants. També n’hi ha hagut per a baix; ara Israel és l’última i Alemanya, que ho havia estat fins ahir, penúltima.

Ahir ja es van poder veure en els assajos a Conchita Wurst, amb el seu nou look, Mans Zelmerlöw, Eleni Foureira i Verka Serduchka, que després d’intercanviae-se cançons, acabaran compartint escenari amb Gali Arari, que cantarà l'”Hallelujah” amb què va guanyar al 1999 mentre en la pantalla de LED del fons de l’escenari es projecta la imatge del decorat que es va fer a Jerusalem aquell mateix any! Madonna tan sols assaja a porta tancada i amb el Pavelló 2 de l’Expo Tel Aviv absolutament protegit.

(Foto: Thomas Hanses)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »