Allau de ciutats interessades en acollir Eurovisió 2020 a Holanda

Ja en van sis, i la xifra podria incrementar-se en els pròxims dies. De moment, ja han mostrat interès en acollir el Festival d’Eurovisió 2020 Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Maastricht i Leeuwarden. Amsterdam disposa del Centre de congressos RAI i del Ziggo Dome. Aquest darrer, inaugurat al 2012, té capacitat per a 17.000 persones, tot i que amb l’organització del Festival, la disponibilitat de butaques sempre s’acaba reduint una mica. Acull normalment concerts i esdeveniments esportius. Rotterdam ja té experiència en un certamen tutelat per Eurovisió; en aquest cas, el Júnior Eurovision Song Contest de 2007, que es va fer a l’estadi Ahoy, amb capacitat per a 15.000 espectadors. Utrecht té el centre internacional de congressos més gran de tot Holanda, el Jaarbueurs. En el recinte ja s’hi han celebrat nombrosos espectacles musicals; el Thunderdome, de música techno, s’hi va celebrar entre 1992 i 2012. Arnhem té l’estadi Gelredome, un recinte amb coberta retràctil que utilitza el Vitesse, equip de la primera divisió de la lliga holandesa de futbol. En aquest recint, a més de concerts, també s’hi han disputat eliminatòries de la Copa Davis de tennis. Maastricht també té un important centre de convencions, el MEEC, mentre que Leeuwarden, de moment, no ha comunicat on proposa celebrar Eurovisió.

La llista de ciutats candidates podria incrementar-se en les pròximes setmanes si prospera una moció de diversos polítics de la província de Noord Brabant per acollir el Festival. Els propietaris del centre de convencions IJsselhallen de Zwolle també han mostrat molt d’interès a acollir l’edició de 2020 del certamen. Construït al 1972, ha estat seu del parc temàtic Legoland. De moment, La Haia no s’ha pronunciat al respecte, al contrari de Groningen, que ha refusat entrar en la llista de ciutats candidates, assegurant que Eurovisió no està entre les seves prioritats.

(Foto: Oryx)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »