Eurovisió va cometre un error en els vots del Jurat bielorús i Espanya perd sis punts, tot i continuar en el lloc 22

Errror humà“. Ho ha reconegut fa poca estona la Unió Europea de Radiodifusió aquesta mateixa tarda en una nota al seu propi web. Havien comptabilitzat malament la votació del Jurat de Bielorússia, que de fet, estava inhabilitat per l’organització. Els membres que el componien van concedir una entrevista abans de la Final i van parlar de les seves preferències en la semi, deixant ben clar per a qui havien estat les més altes puntuacions en aquella gala. Això va trencar l’ordre de confidencialitat que exigeix Eurovisió sobre els punts de les semifinals i va decidir impugar tot el Jurat. En la Final, els vots que se suposava havien emès els jurats d’aquest país va ser fabricat ponderant la mitjana de vots dels països que van compartir bombo amb Bielorússia en el sorteig de les semis: Rússia, Geòrgia, Armènia i Azerbaidjan. En la Final, la portaveu del Jurat bielorús es va encarregar de publiucar els vots que Eurovisió els havia preparat per ells, però tots van ser per als països que en aquells moments anaven en les últimes posicions de la classificació. Així, a Espanya li’n varen correspondre 6, i a Israel, 12. En un primer moment, va semblar que Eurovisió volia afavorir els darrers de la taula però ahir es va saber que aquesta distribució de vots es va deure a un error humà. Tots els països que van ser votats oficialment pel Jurat de Bielorússia en la Final perden els seus punts, que passen a d’altres; els que encapçalaven la pissarra.

El 12, per exemple, ja no és d’Israel, sinó de Malta. El 10 passa d’Estònia a Macedònia del Nord; el 8 d’Alemanya a Xipre; el 7, de Noruega a Itàlia; el 6, d’Espanya a Holanda; el 5, del Regne Unit a Azerbaidjan, el 4, de San Marino a Suïssa, el 3, de Sèrbia a Grècia, el 2, d’Islàndia a Suècia i l’1, d’Austràlia a Rússia. D’aquesta manera, la pissarra definitiva de votacions del Festival d’Eurovisió 2019 varia. Miki continua en la posició 22 però ara amb tan sols 54 punts. Noruega perd la cinquena posició, en benefici de Suècia, i baixa a la sisena posició. Azerbaidjan baixa un lloc i Macedònia del Nord en guanya un. Eslovènia i França baixen un parell de llocs; els mateixos que pugen Xipre i Malta. Albània guanya un lloc i Sèrbia en perd un És el mateix cas que San Marino i Estònia, que s’intercanvien lloc: San Marino puja una posició en perjudici d’Estònia. I el mateix que Alemanya i Bielorússia: les Sister baixen a la penúltima posició i Zena, a l’avantpenúltima. El resultat oficial i definitiu d’Eurovisió 2019 és aquest:

1.- Holanda 498 punts

2.- Itàlia 472

3.- Rússia 370

4.- Suïssa 364

5.- Suècia 334

6.- Noruega 331

7.- Macedònia del Nord 305

8.- Azerbaidjan 302

9.- Austràlia 284

10.- Islàndia 232

11.- Txèquia 157

12.- Dinamarca 120

13.- Xipre 109

14.- Malta 107

15.- Eslovènia 105

16.- França 105

17.- Albània 90

18.- Sèrbia 89

19.- San Marino 77

20.- Estònia 76

21.- Grècia 74

22.- Espanya 54

23.- Israel 35

24.- Bielorússia 31

25.- Alemanya 24

26.- Regne Unit 11

(Foto: Andres Putting)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »