Publicat el clip de ‘Klefi/Samed’, primera col·laboració d’Hatari amb l’artista palestí Bashar Murad

El grup islandès Hatari ha fet públic el videoclip de ‘Klefi/Samed‘, la seva primera col·laboració amb l’artista palestí Bashar Murad. Enregistrat al desert de Jericó, el tema fa referència a l’ocupació dels territoris palestins per part d’Israel. Murad explica que, amb ell, vol denunciar els checkpoints, el mur aixecat per separar Israel de Palestina, els assentaments i la presència militar, que és “constant” en la vida dels palestins. La cançó, en islandès i àrab, és tota una declaració d’intencions; “després de tota aquesta tortura, em mantindré ferm i no faré cap reverència!“, canta Murad. La paraula Klefi, en islandès, vol dir eco i Samed, en àrab, significa fermesa, utilitzada per definir l’actitud del poble palestí. El clip va ser presentat amb motiu del primer concert d’Hatari a Islàndia després del seu retorn d’Eurovisió, on va finalitzar en la desena posició de la gran Final de dissabte passat. Murad, que aquesta setmana ha participat a la Canadian Music Week que s’ha fet a Toronto, viu a Jerusalem Est, i va actuar a Globalvision, un festival musical emès on line coincidint amb la Final d’Eurovisió per contraprogramar el certamen amb la intenció de denunciar la política d’Israel envers Palestina.

(Foto: Hatari)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »