Oikotimes demana la dimissió de Jan Ola Sand

No és hora que accepti responsabilitats i dimiteixi?“. Contundent! És el primer cop que es demana públicament de Jan Ola Sand com a supervisor executiu del Festival d’Eurovisió, i ho ha fet en una editorial el web Oikotimes. En el text, es qüestionen els errors de pes que hi ha hagut en les votacions d’enguany. No és només el cas de la impugnació del Jurat de Bielorússia i el greu error en l’anunci dels vots decidits als despatxos en el seu nom durant la Final. Tot just ara s’ha descobert que el televot fet públic per la RAI, respecte la segona semifinal, no quadra amb el que va aprovar inicialment la xarxa Eurovisió. Aquesta nova versió de vot atorga un punt a Lituània, amb el qual Jurijus hauria aconseguit classificar-se per a la gran Final de dissabte, en detriment de la danesa Leonora. La cadena pública de televisió de Lituània ja ha anunciat que demanarà explicacions pel que ha succeït, malgrat que Jurijus hi ha tret importància, assegurant que ell només es dedica a fer música però que abans vol assessorar-se amb els seus mànagers.

En el cas de Lituània, Oikotimes es pregunta quants diners han perdut les persones que van apostar a que el país bàltic passava a la Final. També denuncia que tots els membres del Jurat de Geòrgia valoressin com a pitjor cançó de la Final la de Sergey Lazarev, i que passés exactament el mateix, un cop més, amb els membres dels Jurat d’Azerbaidjan i d’Armènia, per a qui la pitjor cançó de totes era la de l’altre país. Oikotimes també es qüestiona sobre la legitimitat de l’actual sistema de votació del Festival, que ha permès un cop més que el certamen l’hagi guanyat una cançó que no va ser la guanyadora ni del televot ni del criteri dels Jurats d’experts. Ja va passar amb Jamala al 2016. Tot plegat, per a Oikotimes, fa que hi hagi “massa escàndols; massa ombres“.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »