Anna Maria Bordas, nova vicepresidenta del Comitè de Televisió d’Eurovisió

Anna Maria Bordas va ser nomenada ahir a Porto nova vicepresidenta del Comitè de Televisió de la Unió Europea de Radiodifusió (UER). El càrrec el desenvoluparà durant els pròxims dos anys i probablement suposarà que deixi de fer de cap de la Delegació espanyola al Festival d’Eurovisió. L’UER va celebrar ahir a la ciutat portuguesa la seva assemblea, on també va ser escollit el suec Markus Sterkiy com a president del Comitè de Televisió. Junt amb Bordas, també van ser escollits tres vicepresidents més; la moldava Olga Bordeianu, l’irlandès Dermon Horan i l’italià Nicola Caligiore, que també ha estat fent de cap de la Delegació de la RAI al Festival. El nomenament a l’UER és probable que també l’obligui a cedir el càrrec a una altra persona. Anna Maria Bordas va substituir Federico Llano com a cap de Delegació al 2017. Des del seu nomenament, amb Bordas hi ha hagut tres catalans representant Espanya a Eurovisió; Manel Navarro, Alfred García, que va fer duo amb Amaia al 2018, i Miki Núñez. Les posicions aconseguides en aquests tres darrers anys han estat força decebedores; 26, 23 i 22 amb un màxim de 61 punts l’any passat a Lisboa. Va ser allà que Bordas va refusar acceptar davant la Premsa cap responsabilitat en els mals resultats d’Espanya al certamen. Amb una dilatada carrera professional, principalment lligada a RNE i a TVE en la darrera etapa, l’encara cap de Delegació espanyola va ser directora de RNE a Catalunya entre 1997 i 2005, i directora del centre de producció de TVE a Catalunya entre 2010 i 2014. Actualment també és la responsable de Projectes Internacionals de TVE.

(Foto: Vertele)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »