L’alcaldessa d’Amsterdam diu que la ciutat no serà cap obstacle perquè una altra candidata aculli Eurovisió 2020

No estan disposats a fer la competència a cap altra ciutat holandesa per acabar acollint el Festival d’Eurovisió 2020. Ho ha declarat recentment Femke Halsema, alcaldessa d’Amsterdam. “Som una capital responsable, així que hem de protegir-nos davant una batalla de prestigi amb altres ciutats” holandeses, va afegir. I és que Amsterdam ja serà seu al mes d’agost del Sail 2020, la fira nàutica més important de tot el món. També s’hi jugaran, al Johann Cruijff  Arena, partits de l’Eurocopa de futbol, que estrenarà format i es farà en ciutats de 13 països diferents entre juny i juliol de l’any que ve. De moment, l’equip municipal ha manifestat interès a acollir el certamen, però esperarà a què es publiquin les normes per poder entrar en la cursa per ser la seu d’Eurovisió 2020 i decidir aleshores si finalment presenten candidatura de manera oficial.

Qui ja s’ha pronunciat de manera clara ha estat l’Oficina de Turisme d’Holanda, que no vol que el Festival d’Eurovisió es faci a Amsterdam. L’organisme considera que el show ha de ser una oportunitat per mostrar al món alguna cosa diferent a Amsterdam. En la seva pàgina web, l’organisme escriu “si us plau! prou ja d’imatges romàntiques dels canals d’Amsterdam!“. A més, considera que la ciutat està lluitant en contra de la “pressió” que està exercint la gran quantitat de turistes que rep anualment. Mentre no es confirma la retirada d’Amsterdam de la cursa per acollir el Festival de 2020, s’hi ha afegit Enschede, que proposa com a seu del certamen un hangar de l’aeroport de Twente, que opera com a base per a charters i vols privats. El director comercial de la instal·lació ha explicat recentment en una entrevista que està buscant possibles espònsors per a la candidatura. I que ja ha trobat la complicitat de partits polítics i establiments hotelers d’Alemanya, ja que la ciutat és ben a la vora de la frontera. Calculen que l’hangar té capacitat per a 10.000 persones.

(Foto: The Times)


Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »