Rotterdam, cada cop més favorita per acollir Eurovisió després de la retirada de La Haia i Breda

Leeuwarden, Breda i La Haia abandonen la cursa per acollir Eurovisió 2020. La Haia perquè no disposa d’un recinte apropiat per al certamen. La complexitat tècnica del Festival i la seva retransmissió en directe per televisió fa que els recintes hagin de disposar d’una alçada mínima. La ciutat pretenia dur el Festival al Cars Jeans Stadion, conegut anteriorment com a ADO; però per acollir Eurovisió hauria de construir, primer, una coberta. Més complicat era dur Eurovisió a Malieveld, una esplanada a l’aire lliure a tocar de l’estació del ferrocarril, on tradicionament se celebren festivals, concerts i espectacles; però no hi ha cap mena de construcció; és simplement un espai diàfan en plena natura.

Breda també ha anunciat que no competirà per ser seu del Festival. Representants municipals d’aquesta ciutat van fer oficial diumenge passat que no presentarien la documentació requerida per formar part del procés selectiu. En primer lloc, perquè el risc econòmic és considerable, tenint en compte l’estat de les finances de l’Ajuntament. En segon lloc, perquè en cas de ser escollida, la ciutat hauria de fer un dipòsit de garantia en senyal de compromís d’organitzar el Festival. Representants municipals de Breda han manifestat el seu desacord amb què aquest dipòsit l’hagi de fer de manera unilateral la ciutat, tenint en compte que d’Eurovisió se’n beneficiarien tota la regió i el país sencer. En tercer lloc, han reconegut, retiren la seva intenció d’organitzar el Festival perquè no haurien arribat a temps de preparar el dossier que se’ls requereix, com a molt tard, per al pròxim dia 10 de juliol.

Rotterdam es perfila com a principal favorita per prendre el relleu de Tel Aviv com a seu del show. L’alcalde de La Haia ha aprofitat per donar-li el seu suport després d’anunciar que no competiran per ser seu d’Eurovisió 2020. La candidatura de Rotterdam presentarà l’estadi Ahoy com a recinte per organitzar el show. No seria el primer cop que acollís un programa d’aquestes característiques; al 2007 ja va ser seu de l’Eurojúnior. Aquí també s’ha fet la gala dels Premis MTV de 1997 i hi han actuat, entre d’altres, Lady Gaga, U2, Bruce Springsteen, Kylie Minogue i Queen. Té capacitat per a 15.000 espectadors. La tria de la ciutat seu del Festival d’Eurovisió 2020 es farà el pròxim mes d’agost. En aquests moments són sis les ciuats que aspiren a organitzar el certamen; Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch i Maastricht/Limburg.

(Foto: Zwarts & Jansma Architects)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »