Eurovisió anunciarà la seu de 2020 el 30 d’agost

Rotterdam o Maastricht; en sortirem de dubtes el pròxim divendres dia 30 d’agost. És la data en què Eurovisió i la televisió pública d’Holanda anunciaran la seu definitiva del Festival d’Eurovisió 2020. El comitè de selecció de la seu, integrat per les cadenes NPO, Avrotros i NOS, van sol·licitar nova informació a les dues ciutats candidates, com ara com es finançarà el dispositiu de seguretat que exigeix un certamen com Eurovisió, en quin programa d’esdeveniments paral·lels al Festival estan pensant i més detalls sobre els parkings i el sistema de transport local. Ahir divendres era el darrer dia per presentar aquesta ampliació dels dossiers que havien lliurat prèviament per fer oficials les seves candidatures. El passat mes de juliol, una delegació de la televisió holandesa va visitar les dues ciutats i els recintes on proposen acollir el Festival.

Rotterdam pensa fer-ho a l’Ahoy, un pavelló multiusos inaugurat al 1971, que ja ha acollit fires sectorials, congressos, conferències, esdeveniments esportius (com ara el Campionat d’Europa d’Atletisme Indoor de 1973 o el Campionat del Món de futbol sala de 1989) i nombrosos concerts. Per exemple, el pròxim mes de setembre Glennis Grace farà un homenatge a Whitney Houston. Ja no hi ha cap entrada disponible. I Waylon hi té previst un concert al novembre d’enguany. De cara al mes de maig de 2020, l’Ahoy només té programat un sol concert, el dia 9. Amb capacitat per a uns 12.000 espectadors, l’Ahoy és l’última construcció d’un complex que va ser inaugurat al 1950 per acollir fires i congressos. Amb la construcció del pavelló, Rotterdam va poder acollir esdeveniments força més multitudinaris.

Maastricht ha proposat el MECC, un complex amb les mateixes funcions que l’Ahoy. El Maasstricht Economic Center és de titularitat municipal. L’emplaçament actual, al districte financer de Randwyck, és el tercer des de la seva creació al 1961. L’actual, molt a la vora de l’hospital de Maastricht, l’estació de ferrocarril i les seus de Mercedes Benz i Vodafone-Holanda, es va inaugurar al 1983 i venia a substituir el complex d’edificis que el MECC havia ocupat fins aleshores al districte de Volkenburg. Ara aquí, a Randwyck, el recinte, que també té capacitat per a 12.000 espectadors, ha acollit fires sectorials, congressos i espectacles musicals. Per ara, no té absolutament res programat per al mes de maig de 2020.

(Foto Ahoy: Eventplanner)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »