Setze candidates a representar Andorra a l’OGAE Song Contest 2019

Setze temes aspiren a representar Andorra a l’OGAE Song Contest 2019. Tots ells han estat propostats pels socis de l’entitat, que tenien de temps fins a ahir diumenge per fer arribar les seves propostes al Club. Ara, poden votar les seves favorites fins a dijous 29, a les 23h. Els temes aspirants són els següents:

1.- ‘Milionària‘, de Rosalia. És el primer tema en català de l’artista, nascuda a Sant Esteve Sesrovires. El tema forma part d’un binomi musical que la intèrpret ha titolat ‘Fucking money man‘, en què la segona part és el tema ‘Dio$ no$ libre del dinero‘, que té la lletra en castellà. El web Pitchfork Media, editat a Chicago, el va considerar el millor llançament fet el passat mes de juliol.

2.- ‘El teu refugi‘, Pablo Alborán. És el tema en català amb què l’artista andalús va voler participar en la darrera edició del disc de La Marató de TV3, que l’any passat es va dedicar a la lluita contra el càncer. La peça és l’adaptació de ‘Tu refugio‘, que Alborán va incloure en el seu últim album, ‘Prometo‘. L’artista ja havia participat a La Marató cinc anys abans.

3. ‘Apropa’t‘, Itaca Band. És la pista número 3 del cinquè disc d’aquesta banda de Montcada i Reixac, ‘La lengua de los pájaros‘, publicat el passat mes de març i presentat oficialment en concert a la sala Razzmatazz de Barcelona un parell de mesos més tard.

4.- ‘Et vull veure‘, Alfred i Amaia. Composada per Alfred García, la peça està dedicada a la seva exparella, la navarresa Amaia, amb qui va representar Espanya al Festival d’Eurovisió de 2018. Forma part del primer disc del català, publicat tot just després del seu pas pel Festival. La peça la va composar quan ambdós encara eren alumnes de l’Acadèmia d’OT.

5.- ‘Ets una idea‘; el Petit de Cal Eril. La cançó va ser presentada el passat Dia de Sant Jordi i forma part de l'”Energia fosca’, el nou treball discogràfic de la banda de Joan Pons i que estan promocionant en diversos festivals musicals al llarg de l’estiu. Se’ls espera al Festival Acústica de Figueres, a les Festes de la Mercè de Barcelona i al prestigiós Festival de Música Viva de Vic.

6 i 7.- ‘In the night‘ i ‘Tornaré a ser jo‘, d’Oques Grasses. La banda d’Osona participa enguany amb un parell de temes, que s’han inclòs en el seu darrer treball discogràfic, ‘Fans del sol‘, publicat enguany. És la quarta producció del grup, que van presentar en la darrera edició de la Telecogresca, la festa universitària més sonada del calendari català. La banda, que lidera Josep Montero, en va ser el cap de cartell.


8.- ‘Immortals‘, de Salva Racero. És una de les quatre peces del ‘Vaig‘, el nou EP de l’artista manresà. Ha estat produït per Xasqui Ten, un dels autors del ja mític ‘Europe’s living a celebration‘, de Rosa López. Racero va ser el vocalista dels Lax’n’Busto fins al 2016, any en què va decidir iniciar la seva trajectòria artística en solitari.

9.- ‘La fina línia’, de Roger Argemí. Tema inclòs en el segon treball discogràfic del cantautor igualadí, titolat ‘Gravetat‘. El passat mes de novembre, Argemí va aconseguir més de 600.000 reproduccions a Spotify amb el tema ‘Can I call you home‘, interpretat a duo amb Mans Zelmerlöw.

10.- ‘El pirata despistat‘, d’El Pol Petit feat. Els Amics de les Arts. És la col·laboració que Els Amics de les Arts van fer l’any passat amb El Pol Petit, grup de música infantil que encara està promocionant el tema en el seu darrer espectacle, junt amb les altres peces del disc ‘A l’aventura‘. Es tracta d’un projecte artístic que també incorpora espectacles amb titelles i teatre.

11.- ‘La dels Manel‘, de Lildami i Sr. Chen. La peça forma part del ‘Flors mentre visqui‘, darrer treball discogràfic de Lildami, un dels artistes de referència del trap català. La cançó és un troleig d'”Al mar!“, un dels èxits més remarcables d’Els Manel.

12.- ‘La roda‘, de Ninus. Jordi Ninus no és nou a la prèvia de l’OGAE Song Contest d’Andorra. Aquest cop participa amb un tema que ha estat incorporat al seu tercer treball discogràfic, l'”Irreal“, que l’artista va presentar el passat mes de març a la Sala La Nau, de Barcelona.

13.- ‘Lluna‘, de Roba Estesa. Format al 2011, Roba Estesa és una banda formada per 8 dones del Camp de Tarragona; entre ells, una intèrpret del llenguatge de signes, per poder fer arribar el missatge de les seves cançons a tots els públics. Fusionen la música urbana amb el so folk. El seu tema ‘Lluna‘ és la pista número 5 del seu album, titulat ‘Desglaç’.

14.- ‘Record de nit‘, d’Andrea Motis. Trompetista formada a l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu, Andrea Motis porta 12 anys en l’escena musical, que va ingressar a la sant Andreu Jazz Band quan només tenia 12 anys. Poc després, a les seves habilitats amb la trompeta hi va afegir la seva veu; al 2010 publicava el seu primer treball discogràfic. El ‘Record de nit‘ s’ha inclòs en la seva darrera producció, titulada ‘Do outro lado do azul‘, publicada enguany.

15.- ‘La sortida‘; de Sense Sal. Guanyadors del Premi Embrió de la prestigiosa revista Enderrock, el grup de Terrassa Sense Sal porta 10 anys dalt de l’escenari. ‘La sortida‘ ha estat escrit amb la col·laboració de Miki Núñez, un altre terrassenc il·lustre. Porten des del passat mes d’abril recorrent escenaris de tot Catalunya, presentant el seu darrer treball discogràfic, titulat, també, ‘La sortida‘.

16.- Una altra manera de viure‘, de Joan Dausà, Maria Rodés i Santi Balmes. És la banda sonora de l’spot publicitari d’Estrella Damm d’aquest estiu, que clama perquè tots plegats fem una reflexió per salvar els oceans. La marca li va encarregar directament a Dausà que composés la peça, que interpreten Maria Rodés i Santi Balmes, vocalista de Love of Lesbian.

(Foto: Cadena SER)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »