Ja és oficial! Rotterdam’20 i els dies 12, 14 i 16 de maig

Rotterdam acollirà el Festival d’Eurovisió 2020, que tindrà lloc els dies 12, 14 i 16 de maig. Ho han fet públic aquest migdia la Unió Europea de Radiodifusió i la televisió pública d’Holanda. D’aquesta manera, el certamen tindrà lloc a l’Ahoy, un pavelló multiusos inaugurat al 1971 que ja ha acollit concerts i competicions esportives de primer ordre internacional, com ara el Mundial de futbol sala de 1989 i els Europeus d’atletisme indoor de 1973. Forma part d’un recinte de 1950 on ja s’hi desenvolupaven fires, convencions i congressos. Al 2011 va finalitzar un procés de renovació total, que va suposar l’ampliació de la grada i la instal·lació de panells de LED a la façana exterior de l’edifici. Ara, en el cas que l’escenari s’ubiqui al centre de la pista, el recinte pot donar acollida a 16.426 espectadors. Amb motiu d’Eurovisió, però, la xifra es reduirà, ja que els escenaris del Festival sempre s’ubiquen en un dels angles dels pavellons, sacrificant part de les localitats.

Rotterdam ha guanyat així la cursa a dos amb Maastricht, l’altra ciutat que aspirava a organitzar el Festival de l’any que ve. La ciutat serà la quarta dels Països Baixos que aculli el show, després de Hilversum (1958), Amsterdam (1970) i La Haia (1976 i 1980). Rotterdam, però, ja té experiència eurovisiva, després d’organitzar l’Eurojunior de 2007, precisament a l’Ahoy Arena.

(Foto: Ahoy.nl)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »