Eurovisió va descartar Maastricht per la poca alçada del sostre del MECC

Maastricht ha perdut la cursa per organitzar el Festival d’Eurovisió 2020 per la poca alçada del MECC, el recinte que proposava per acollir el show. Ho ha desvetllat el web www.escportugal.pt, citant l’informe que la cadena pública de televisió, NPO, va elaborar per valorar les candidatures de Rotterdam i de Maasatricht. Segons el mateix document, el MECC tampoc no té prou capacitat com per encabir tot el material i l’equipament necessaris per acollir un Festival d’Eurovisió.

De fet, la tria de Rotterdam es va avançar per un error dels organitzadors, que van publicar abans d’hora el web oficial d’Eurovisió 2020, en què hi havia el nom de la ciutat que finalment organitzarà el show. En adonar-se, van haver de crear a corre-cuita un altre web amb el nom de Maastricht i emetre tot seguit un comunicat de premsa justificant l’errada i desvinculant la primera publicació del web de Rotterdam del fet que la seu ja s’hagués decidit. Tot i això, l’error es va cometre poques hores abans que s’anunciés la seu definitiva d’Eurovisió’20, amb la qual cosa és ben factible que aleshores tant l’UER com la televisió holandesa ja haguessin triat.

Els organitzadors han fet públic també el nom dels dos directors del Festival de l’any que ve; Marnix Kaart, que s’encarregarà de la posada en escena de les cançons participants, i Marc Pos, que treballarà els interval acts i els espectacles no musicals d’Eurovisió 2020. Eurovisió i la televisió holandesa pretenen començar la venda d’entrades el pròxim mes de desembre, abans de Nadal, però no van voler avançar cap data en concret. Tot resta pendent al disseny final de l’escenari, del qual dependrà la xifra de seients de l’Ahoy Arena que s’hauran de sacrificar. També s’ha fixat per al pròxim 9 de març la reunió dels caps de delegació, on es validaran totes les cançons participants al Festival i on es presentarà la proposta de realització de cadascun dels temes.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »